E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul Conway ile yükseldi---

Borsa İstanbul Conway ile yükseldi

Borsa İstanbul Conway ile yükseldi
26 Kasım 2019 - 09:55 borsagundem.com

Gün içi dalgalı ve kararsız görüntü çizen Borsa İstanbul'da kapanışa doğru Beyaz Saray Danışması Conway'in açıklamalarıyla göstergeler yeşile döndü. Endeks günü %0.57 oranında yükselişle 105.983 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD-Çin ticaret görüşmeleriyle küresel piyasalarda alım rüzgarları esti. Ticaret görüşmelerinde ilerleme olduğuna ve anlaşmanın birinci aşamasının imzalanmasına yönelik olumlu haberlerin etkisiyle ABD borsaları günü rekorla tamamlarken, Asya ve Avrupa borsaları da alım rüzgarından nasibini aldı dün günü yükselişle tamamladı.

İki ülkenin ticaret müzakereleri kapsamında en fazla sıkıntı çekilen fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda özellikle Pekin'in adım atmaya hazırlandığı haberleri küresel piyasalarda yeni haftaya iyi bir başlangıç yapılmasını sağladı.

Öte yandan ABD'de dün bir konuşma yapan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faizlerin bir süre değişmeyeceğine işaret eden iletişimini korudu. Powell'ın "ekonomiyi desteklemek için gerekenlerin yapılacağını vurgulaması" dünya borsalarında risk iştahını olumlu yönde destekledi.

Dünya borsalarında alım rüzgarları eserken Borsa İstanbul’da, Ankara’da başlayan S-400 testlerinin etkisiyle risk iştahı zayıfladı. S-400 testleri yapıldığına yönelik haberlerin ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeleri artırması, zaten kâr realizasyonu görülen BIST’de satışları derinleştirdi.

Analistler kritik destek olarak gördükleri 106.000 puanı kritik olarak gördüklerini ifade ederken olası tepki alımlarında bu noktanın yükseliş trendinin devamı konusunda sinyal vereceğini belirtti.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.18 oranında yükselişle 105.568 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi ve holding endeksi yüzde 0,11 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,83 ile spor, tek gerileyen ise yüzde 0,27 ile metal eşya, makina oldu.

Analistler, dün ABD borsalarının günü rekorlarla tamamladığını anımsatarak, artan küresel risk iştahının, BIST 100 endeksinin son bir aydır içinde bulunduğu yükseliş trendine geri dönmesini sağlayabileceğini kaydetti.

Powell'ın açıklamaları ve ticaret müzakerelerine ilişkin iyimserliğe karşın Avrupa piyasalardaki dünkü pozitif seyrin bugüne taşınamadığını belirtti. Avrupa'da endeksler günü düşüşle karşıladı.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı


BORSA, GÜNÜN İLK YARISINDA GERİLEDİ

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 234,25 puan azalarak 105.148,22 puana inerken, toplam işlem hacmi 4,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,09 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,79 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,12 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 1,31 ile metal eşya, makine oldu.

Güne yükselişle başlayan ve 106.000 sınırına kadar çıkan BIST 100 endeksi, Avrupa borsalarındaki değer kayıplarının negatif etkisiyle bu seviyeden gelen satışlarla 105.000-105.500 bandında dengelendi.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul dalgalı ve kararsız seyrettiği günün ilk yarısının ardından ikinci yarının ilk saatlerinde yatay seyir izledi.

Çin ile bir ticaret anlaşmasına gerçekten yaklaşıyoruz

BIST, kapanışa doğru Beyaz Saray Danışması Conway'in ticaret görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamalarla yükselişe geçti. Conway, Çin ile ticaret anlaşmasına gerçekten yaklaşılmakta olduğunu ifade etti.

Borsa İstanbul günü %0.57 oranında yükselişle 105.983 puandan tamamladı. Hacim 10.6 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti. Bankacılık endeksi %1.05 oranında kazançla dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 26/11/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 26/11/2019

Yabancı payının en çok düştüğü ilk 10 hisse!

DOLAR/TL

Dolar saat 17:51 itibariyle 5.7507 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7327 lira, en yüksek 5.7588 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3380 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1013 seviyesinde. Gram altın 268.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.00 seviyesinde.

Dolar yatay seyrediyor


BIST S-400 TESTLERİNİN BAŞLAMASIYLA DÜŞTÜ

Borsa İstanbul dün günü %1.13 oranında düşüşle 105.382 puandan tamamladı. Satışta bankacılık hisseleri %1.68 oranında kayıpla başı çekerken, sanayi hisselerindeki kayıp %0.74, holding endeksindeki kayıp %1.48 olarak dikkat çekti. Hacim yaklaşık 10.6 milyar lira düzeyinde seyrederek oldukça yüksek seyretti.

BIST S-400 testlerinin başlamasıyla düştü

 

POWELL: PARA POLİTİKASI İSTİHDAMI DESTEKLİYOR

Amerikan Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın uyguladığı para politikalarının ekonomide istihdamı desteklediğini söyledi.

Powell: Para politikası istihdamı destekliyor

 

ABD BORSALARI TİCARET İYİMSERLİĞİYLE GÜNÜ REKORLA KAPADI

Washington ve Pekin'den gelen ticaret anlaşmasının yakın olduğu yönündeki açıklamalar Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. Gün sonunda 3 ana endeks de rekorlara imza attı.

ABD borsaları ticaret iyimserliğiyle günü rekorla kapadı

 

ASYA BORSALARI TİCARET ANLAŞMASI İYİMSERLİĞİYLE YÜKSELDİ

Asya borsaları Salı günkü işlemlerde ticaret anlaşmasına adım adım yaklaşıldığına yönelik taraflardan gelen açıklamalarla yükseldi.

Asya borsaları ticaret anlaşması iyimserliğiyle yükseldi

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme olduğuna ve anlaşmanın birinci aşamasının imzalanmasına yönelik olumlu haberlerin etkisiyle günü yükselişle kapattı.

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)