E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST S-400 testlerinin başlamasıyla düştü---

BIST S-400 testlerinin başlamasıyla düştü

BIST S-400 testlerinin başlamasıyla düştü
25 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

S-400 testleri yapıldığına yönelik haberlerin ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeleri artırması, kar realizasyonu görülen borsa da satışları derinleştirdi. Borsa İstanbul günü %1.13 oranında kayıpla 105.382 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmelerle dalgalanan ABD borsaları geçen haftanın son işlem gününde ABD Başkanı Donald Trump’ın, ticaret anlaşmasının yakında imzalanabileceğini ifade etmesiyle alıcılı seyretti. Borsa İstanbul’da ise haftanın son işlem gününde sınırlı kar satışları hakimdi.

Haftaya Çin’in fikri mülkiyet ihlalleri konusunda önemli adım atmaya hazırlandığına dair haber akışı ile başlıyoruz. ABD ve Çin arasında büyük bir sorun olarak görünen fikri mülkiyet meselesi Çin’in bu adımıyla iyi niyetli olduğunu göstermesi ticaret müzakerelerinde anlaşmaya yakın olunduğu sinyali verdi.

Çin'den ABD ile anlaşma için önemli adım!

Asya hisse senetleri, Çin’in ticaret gerilimini yumuşatacak bu son hamlesi ile haftanın ilk işlem gününde yükseldi. Uzmanlar ABD'de Şükran Günü haftası olması nedeni ile hafta genelinde hacimlerin zayıf olabileceğini öngördü.

Hem ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları hem de Çin’den gelen fikri mülkiyet adımı küresel piyasalarda rişk iştahını artıran iki önemli unsur olarak dikkat çekti.

Analistler, bu hafta çarşamba günü ABD'de büyüme, cuma günü Avro Bölgesi'nde enflasyon başta olmak üzere yoğun veri akışının takip edileceğini belirterek, ticaret müzakereleri ve Trump'ın azil sürecine ilişkin gelişmelerin de yatırımcıların odağında bulunacağını ifade etti.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu gelişmelerle haftaya küresel piyasalara paralel %0.57 oranında yükselişle 107.193 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,82 yükseldi, holding endeksi ise yüzde 0,03 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,61 ile orman, kağıt, basım, tek gerileyen ise holding oldu.

Piyasa açılışının ardından kapasite kullanım oranı ile reel kesim güven endeksi açıklandı. İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı Kasım'da %77,2'ye, reel sektör güveni Kasım'da 1.1 puan artarak 102'ye yükseldi.

Kapasite kullanım oranı %77,2'ye yükseldi

Reel sektör güveni Kasım'da yükseldi

Hem kapasite kullanım oranı hem de reel kesim güven endeksi zaten ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki olumlu haber akışı ile pozitif giriş yapan Borsa İstanbul'da alımları destekledi.

ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu hava Avrupa borsalarına da yaradı. Avrupa'da endeksler yükselişle açıldı.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı


BORSA İSTANBUL GÜNÜN İLK YARISINDA GERİLEDİ

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 150,39 puan azalarak 106.438,03 puana inerken, toplam işlem hacmi 5,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,50 ve holding endeksi yüzde 0,26 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,42 ile finansal kiralama, faktoring, en çok gerileyen ise yüzde 1,11 ile elektrik oldu.

Güne yükselişle başlayan ve 107.845,98 puana kadar çıkan BIST 100 endeksi, bu seviyeden gelen kar satışlarıyla 106.500 puanın altında dengelendi.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE KAPANDI

ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu gelişmelerle öğleden önce 107.845 puanı gören Borsa İstanbul'da bu noktada kar satışları görüldü. Kar satışlarıyle birlikle S-400 testlerinin başlaması satışları derinleştirdi.

Ankara'da F-16'lar S-400 testi için havalandı

New York Borsası yükselişle açıldı

ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki anlaşma beklentisinin kuvvetlenmesi ABD borsalarının risk iştahına pozitif yansıdı. ABD'de endeksler yükselişle açıldı.

Borsa İstanbul günü %1.13 oranında düşüşle 105.382 puandan tamamladı. Satışta bankacılık hisseleri %1.68 oranında kayıpla başı çekerken, sanayi hisselerindeki kayıp %0.74, holding endeksindeki kayıp %1.48 olarak dikkat çekti. Hacim yaklaşık 10.6 milyar lira düzeyinde seyrederek oldukça yüksek seyretti.

Günün önemli şirket haberleri 25/11/2019

Yabancı payının en çok arttığı ilk 10 hisse!

Türkiye ve dünyada veri gündemi 25/11/2019


DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.7337 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7003 lira, en yüksek 5.7539 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3216 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1021 seviyesinde. Gram altın 269 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.02 seviyesinde.

Dövizde yön yukarı!

 

BORSA İSTANBUL CUMA GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü yataya yakın %0.20 oranında düşüşle 106.588 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

KÜRESEL PİYASALAR YENİ HAFTAYA POZİTİF BAŞLADI

Küresel piyasalar, Çin'den gelen haberlerin ticaret müzakerelerine ilişkin iyimserliği artırmasıyla yeni haftaya pozitif bir başlangıç yaptı.

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı

 

ASYA BORSALARI TİCARET UMUTLARININ TAZELENMESİYLE HAFTAYA OLUMLU BAŞLADI

Çin'in fikri ve sınai mülkiyet hakları ihlallerine yönelik cezaların artırılmasına yönelik açıklaması Asya'da endekslerin yukarı yönlü hareketini destekledi.

Asya borsaları ticaret umutlarının tazelenmesiyle haftaya olumlu başladı

 

KOÇ HOLDİNG'DEN YAPI KREDİ VE KFS AÇIKLAMASI

Koç Holding'den KAP'a gönderilen açıklamada, KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden yapılandırılmasına yönelik Unicredit ile görüşmelerin devam etmekle birlikte, bir yönetim kurulu kararı bulunmadığı bildirildi.

Koç Holding'den Yapı Kredi ve KFS açıklaması

 

GEÇEN HAFTA BORSA KAZANDIRDI, ALTIN VE DÖVİZ KAYBETTİRDİ

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,15 değer kazandı, altının gram fiyatı yüzde 0,44, euro/TL yüzde 0,30 ve dolar/TL yüzde 0,42 düşüş kaydetti.

Borsa kazandırdı, altın ve döviz kaybettirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)