E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBoğaların Ether çabası---

Boğaların Ether çabası

Boğaların Ether çabası
22 Ekim 2021 - 14:02 borsagundem.com

Ether boğaları rekorun geçilememesiyle hayal kırıklığına uğramış olsa da, opsiyon piyasasında vade tarihi olan 22 Ekim'de 78 milyon dolar kâr elde etmeleri olası gözüküyor.

Ether (ETH), 21 Ekim'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.380 doları hedef alsa da, bu seviyeyi bir kaç dolar ile geçemedi. Bağımsız piyasa analisti Scott Melker gibi bazı analistler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) için bir sonraki mantıklı adımın borsa yatırım fonu (ETF) onaylamak olduğunu düşünüyor.

Ether boğaları hayal kırıklığına uğramış olsa da, opsiyon piyasasında vade tarihi olan 22 Ekim'de 78 milyon dolar kâr elde etmeleri olası gözüküyor. Ay başından beri yüzde 35 değer kazanan Ether, ayıları hazırlıksız yakaladı.

Yatırımcı duyarlılığı, Houston'daki itfaiyeciler için emeklilik fonundan da olumlu etkilendi. Fon, Bitcoin (BTC) ve Ether'e 25 milyon dolar ayıracağını duyurdu.

Ether'in likit arzındaki sürekli azalma da son rallinin ardındaki kilit faktörlerden biri. Glassnode verilerine göre borsalardaki Ether miktarı, son 2 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Borsalara daha az miktarda Ether yatırılması, yatırımcıların daha iyi kâr bulmak amacıyla merkeziyetsiz finansa (DeFi) yöneldiği anlamına geliyor olabilir. Bu durum satış yapmalarına engel olmasa da, tıpkı doğrulayıcı olmak için Ether stake edilmesi gereken ETH 2.0 gibi uzun vadeli birikimi teşvik ediyor.

Ether'in 4 bin doları geçmesi ayıları hazırlıksız yakaladı

Ether'in yalnızca üç hafta önce 3 bin doların altında seyretmesi, ayıların 22 Ekim'de vadesi dolacak opsiyon sözleşmelerinde yüzde 89 oranında Ether'in 4 bin doların altında olacağını düşünmelerini açıklıyor.

Bugün vadesi dolacak sözleşmelerin toplam açık pozisyonlarının 230 milyon dolarını alım opsiyonları, 195 milyon dolarını ise satım opsiyonları temsil ediyor. Yani nötr veya yükseliş bekleyen opsiyonlar, yüzde 27 önde. Yine de sözleşmeler, işlem fiyatına göre analiz edilmeli.

Mevcut alım/satım opsiyonu oranı, Ether fiyatındaki son ralli satım opsiyonlarının büyük çoğunluğunu muhtemelen değersiz kılacağından dolayı yanıltıcı olabilir. Ether fiyatı bir kaç saat daha 4 bin doların üzerine tutunmayı başarabilirse, yalnızca 22 milyon dolar değerinde satım opsiyonunun kullanılması anlamlı olacak.

Ayılar için 4 bin dolar kritik

4 bin doların üzerindeki tüm Ether fiyatları, boğalara avantaj sağlıyor. Ayılar için en büyük zarar ise, 4.200 doların geçilmesiyle yaşanabilir. Böyle bir durumda boğaların net kârı, 136 milyon doları geçiyor.

Aşağıda, mevcut fiyat seviyeleri göz önüne alındığında en olası dört senaryo yer alıyor.

3.600-4.000 dolar aralığı: 15.640 alım opsiyonu ve 14.340 satım opsiyonu. Net sonuç nötr.
4.000-4.200 dolar aralığı: 25.000 alım opsiyonu ve 5.440 satım opsiyonu. Net sonuç 78 milyon Dolar ile boğaların lehine.
4.200-4.400 dolar aralığı: 34.180 alım opsiyonu ve 1.890 satım opsiyonu. Boğaların kârı 136 milyon dolara çıkıyor.
4.400 dolar üzeri: 44.230 alım opsiyonu ve 60 satım opsiyonu. Boğalar 186 milyon dolar kâr ile tam hakimiyete sahip.

Diğer yandan bu tahmin, alım opsiyonlarının yükseliş beklentisiyle, satım opsiyonlarının ise düşüş beklentisiyle veya nötr olunduğunda kullanıldığı varsayılarak yapıldı. Yatırımcılar, satım opsiyonları ile Ether'in belirli bir fiyatın üzerinde olmasından da fayda sağlayabilir. Ne yazık ki bu etkiyi tahmin etmenin bir yolu yok.

Bitcoin'de düzeltme sürüyor

Bitcoin’de yeni hedef 90-100 bin dolar aralığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)