E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock’ın yönetimindeki varlıklar 8,68 trilyon dolara ulaştı---

BlackRock’ın yönetimindeki varlıklar 8,68 trilyon dolara ulaştı

BlackRock’ın yönetimindeki varlıklar 8,68 trilyon dolara ulaştı
15 Ocak 2021 - 13:30 borsagundem.com

10 yıldan uzun süredir küresel sermaye piyasalarının %2’sini tek başına oluşturan dünyanın en büyük yatırım danışmanlığı şirketi BlackRock bilanço açıklamasıyla beklentileri aştı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük yatırım danışmanlığı şirketi BlackRock’ın kontrol ettiği varlık miktarı dördüncü çeyrekte rekor seviyeye yükselerek 8,68 trilyon dolara ulaştı. CEO Larry Fink bu momentumun küresel ekonominin toparlanma süreciyle birlikte 2021 yılında da devam edeceğini belirtti.

Financial Times’ın haberine göre Fink “Dünya çapında hisse senetlerine daha fazla miktarda katılım gözlemliyoruz” ifadelerine yer vererek finansal sistemin bazı bölümlerindeki yüksek değerlemelerden aşırı endişe etmediklerini sözlerine ekledi.

BlackRock CEO’su dördüncü çeyrek bilanço açıklamasında, “Geniş çaplı varlıklarda daralma söz konusu ve bu nedenle bazı bileşenlerde balonlaşma görüyoruz. Bazı şirketler bilanço beklentilerinin üzerinde yükselecekler ve bazıları bunu yapamayacak. İleriye dönük öngörümüz bu şekilde” sözlerine yer verdi.

2021 yılında güçlü bir ekonomik toparlanma bekleyen dayanıklı finansal piyasaları, dünyanın en büyük fon yöneticisinin dördüncü çeyrek performansına ilişkin gelir ve kâr tahminlerinin gölgede kalmasına yardımcı oldu.

BlackRock'taki uzun vadeli yatırım akışları bu çeyrekte 116,2 milyar dolar arttı. Söz konusu artışta sabit gelir yatırımları 62,7 milyar dolar, hisse senetleri fonları 48,1 milyar dolar yer kapladı.

BlackRock'un dördüncü çeyrek faaliyet payı yüzde 46,6 olarak gerçekleşti ve bir önceki çeyrekteki rekor seviyesi olan yüzde 47 oranından düşüş gözlemlendi. Firmanın Baş Mali Yetkilisi Gary Shedlin, şirketin bilanço açıklaması sırasında 2021 için faaliyet payının 2020 ile uyumlu kalmasının beklendiğini söyledi.

Açıklamanın ardından, BlackRock hisseleri Çarşamba günü rekor seviyeden kapandıktan sonra Perşembe günü yüzde 4,7 oranında düştü. Geçtiğimiz yıl, BlackRock S&P 500 Varlık Yöneticileri Endeksi’nde rakiplerinin hisse performansı gölgede bırakmıştı.

Credit Suisse Analisti Craig Siegenthaler, “Yatırımcılar çok güçlü bir çeyrek bekliyordu. Ancak bilanço açıklaması ardından yapılan görüşmelere göre şirketin açıklamaları hayal kırıklığı yarattı” ifadelerine yer verdi. BlackRock bir sonraki süreçte işe alımları hızlandırarak ve taktik anlaşmalar yaparak Çin’de daha fazla harcama yapmayı planladıklarını belirtti.

Edward Jones Analisti Kyle Sanders, “Piyasa payları halen sektördeki en üst sınıf olmayı sürdürüyor ve uzun vadeli yatırımcılar şirketlerin yatırım yapmaya devam etmesini görmek istiyor” dedi. Sanders BlackRock’ın varlık yöneticilerine yapılan güçlü düzenlemelere karşı sert bir tavır takındığını ve bu davranışın devam etmesi durumunda şirketin hisse senetlerinin zarar görebileceğini belirtti.

BlackRock CEO’su geçtiğimiz on yıl boyunca şirketin küresel sermaye piyasalarına oranının yaklaşık yüzde 2 oranında kaldığını belirtti. Fink bu süreçte fon ve hisse senetlerindeki güçlü büyümeye de dikkat çekti.

Larry Fink açıklamasında, “ABD’de SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), CFTC (ABD Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu) ve FINRA (ABD Finans Sektörü Düzenleme Kurumu) kurulları tarafından denetlendik ve ihtiyacımız olan şey piyasa düzenleyicilerinin sermaye piyasalarının sağlıklı işlemesine odaklanmaları” dedi. BlackRock CEO’su varlık yönetimi şirketlerinin müşterileri için mütevelli olarak hizmet verdiğini ve yatırım gelirlerini arttırmak için kaldıraç kullanmadığını ifadelerine ekledi.

BlackRock'un dördüncü çeyrek bilanço açıklaması, gelirlerin yıllık bazda yüzde 13 artarak 4,48 milyar dolara yükseldiğini gösterirken, net gelirler ise beşte bir artışla 1,57 milyar dolara yükseldi. Şirket, Bloomberg anketindeki analistlerden gelen 9,19 dolar beklentilerini geride bırakarak, hisse başına 10,18 dolar kazan getirdi. Şirketin gelirleri de analistlerin 4,31 milyar dolarlık beklentilerini geride bıraktı.

Dev bankaların yeni odağı Avrupa borsaları

 

Wall Street bankaları bilançolarıyla sürpriz yapacak

 

Borsa haftanın son işlem gününde negatif seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)