E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street bankaları bilançolarıyla sürpriz yapacak---

Wall Street bankaları bilançolarıyla sürpriz yapacak

Wall Street bankaları bilançolarıyla sürpriz yapacak
15 Ocak 2021 - 10:27 borsagundem.com

ABD borsaları bilanço sezonuna girmeye hazırlanıyor. Yatırımcı öngörüleri pek iyimser görünmese de özellikle bankalar bu bilanço sezonunda sürpriz yapabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar sürpriz bir ralli yakalayabilir. Yatırım danışmanlığı şirketi Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell yatırımcıların bilanço sezonunu hafife aldığını düşünüyor. Gün içerisinde başlayacak bilanço sezonu dev bankaların güçlü borsaları yeni yüksekliklere taşıyabilir.

Bell CNBC’ye verdiği röportajda bilanço sezonuna girerken en önemli yatırım çağrısını yapmakta olduğunu açıkladı.

Yatırım araştırmaları şirketi Revinitiv, S&P 500’ün dördüncü çeyrek bilanço sonuçlarının %10’luk düşüş göstereceğini öngörmüştü. Bilançolar üçüncü çeyrekte %7’lik düşüş göstermişti. Baş stratejist ise söz konusu öngörüde belirlenen seviyenin ABD’li kurumsal şirketlerine göre çok aşağıda kaldığını belirtiyor. Zira Bell’e göre ABD’deki kısıtlama uygulamalarının daha akılcı gerçekleştirilmesi korona virüs sürecinin daha iyi atlatılmasına neden olabilir.

Bell, “Şirketler henüz öngörülerde bulunmamış olabilir. Ancak genel görünümleriyle ilgili yorumlarının pek çoklarının beklediğinden daha iyimser olacağını düşünüyorum” dedi.

Baş stratejist boğa piyasası öngörülerini üç sektöre yoğunlaştırıyor. Bell’in izlemekte olduğu sektörler, teknoloji, sanayi ve tüketici tercihleri alanlarında. Baş stratejistin ifadelerine göre tüketici odaklı hisse senetleri bilanço sezonunun en alışılmadık kazananları arasında yer alacak.

Genellikle boğa piyasası öngörüleriyle bilinen Bell 2020 yıl sonu rallisini doğru şekilde tahmin etmişti. Yatırımcılar Wall Street’in en büyük şirketlerinin bilançolarına hazırlanırken Bell Kovid-19 aşısının ekonomideki ve piyasalardaki olumlu etkilerini borsaların yanlış hesaplamakta olduğunu yineledi.

Bell, “Wall Street’in kaçırdığı şey S&P 500’de yatan pay fırsatı. Borsalar özellikle de yakınlaşmakta olan teşvik paketi miktarıyla birlikte bu durumu tam olarak fiyatlandırmıyor gibi görünmüyor” dedi.

 

Bitcoin ‘daha iyi bir altın’ mı yeni bir balon mu?

 

Küresel piyasalarda negatif seyir

 

Borsa İstanbul haftayı satıcılı kapamaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)