E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de dip yakın olabilir---

Bitcoin’de dip yakın olabilir

Bitcoin’de dip yakın olabilir
17 Ağustos 2023 - 15:30 borsagundem.com

Bitcoin’in Ağustos ayı performansı, borsa endekslerini geride bırakmış durumda. Bu veri, Bitcoin’de yeni bir yükseliş anlamına gelebilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sene başından bu yana yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarının başında gelen Bitcoin, Ağustos ayı performansıyla da ABD borsalarını geride bıraktı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ağustos ayı performansına göre, kripto para piyasasının en hacimli kripto parasının, yılbaşında bu yana devam eden istikrarlı yükselişine devam edeceği öngörülüyor.

Endeksleri geride bıraktı

Coingape’ten Bhushan Akolkar’ın haberine göre, Bitcoin ve genel kripto piyasası için artan kayıp işlemleri, dip seviyelerin yakın olabileceğini ve Bitcoin’in yakın zamanda yukarı yönlü ilerleyişine devam edebileceğini gösteriyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, 29.000 dolar civarında seyreden güçlü bir konsolidasyon aşamasına girmiş durumda. Yatırımcılar, diğer zincir üstü göstergelerle birlikte volatilitenin birkaç yılın en düşük seviyelerine ulaşmasıyla birlikte fazlasıyla düşük fiyat hareketleri görüyor.

Konsolidasyon dönemi sonrası 34 bin dolar

Bitcoin bir süredir konsolide olsa da, aslında yine de ABD hisse senedi piyasasından daha iyi bir performans sergiledi. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, Bitcoin'in 29.400 dolarlık dar bir fiyat aralığında kaldığını ve ilginç bir şekilde, bu istikrarlı trendin şu anda Ağustos ayındaki S&P 500 Endeksi gibi hisse senedi piyasalarına kıyasla daha iyi performans gösterdiğini açıklıyor. Temmuz ortasında başlayan korelasyondan uzaklaşma, kripto para fiyatları için tarihsel bazda da avantajlı bir konum yaratıyor.

QCP Capital, Bitcoin fiyatının çok önemli bir destek seviyesinde durduğu için 34.000 dolara sıçrayabileceğini bildiriyor. QCP Capital'e göre, Eylül ayı Bitcoin için önemli bir ay olacak ve 29.300 dolar seviyesi, yatırımcılar açısından odak noktası olacak. Şirket açıklamasında, “Grafiklerde, Bitcoin’in 15.000 dolardan beri işlem gördüğü kama paterninin Eylül başında ilk bitiş noktasına ulaştığı görülüyor. Bunun 34.000 dolar direncine kadar devam edecek keskin bir rallinin habercisi olma ihtimali bulunuyor. Yine de olası bir sıçramayı öngörebilmek için Bitcoin’in birkaç hafta daha sessiz olabileceğini düşünüyoruz. Eylül ayı sonunda kısa pozisyonlarımızı kapatmak ve Aralık sonuna kadar devam edecek yüksek hacimli bir yükselişe katılmak için sabırsızlanıyoruz” diyor.

Dip yakın mı?

Bitcoin son 24 saatte yüzde 0,7 oranında düzeltme yaparken, altcoinler daha büyük bir düzeltmeye girerek genel piyasayı aşağı çekti. Santiment, “Piyasalar bir rallide herhangi bir çekiş gücü bulamamaya devam ederken, yatırımcılar her bir varlık arasında giderek daha fazla kayıtsızlık gösteriyor. Tarihsel olarak, herhangi bir kar elde etmeye kıyasla zarar işlemlerinin bu yüksek oranı, sıçrama olasılığını artırıyor” diyor.

Ayrıca, bir Bloomberg raporuSEC tarafından mimlenen kripto para birimlerinin daha fazla işlem gördüğünü gösteriyor. Sadece iki ay önce yasa dışı menkul kıymet satışı iddiaları nedeniyle toplam piyasa değerinden yaklaşık 20 milyar dolar kaybetmesine rağmen, öne çıkan 19 kripto para birimi şimdi ticaret hacminde bir artış yaşıyor. Bunun sonucu olarak, kolektif ticaret paylarının yaklaşık yüzde 2 oranında artarak yüzde 13'e yükseldiği gözleniyor.

Bitcoin’de altın kesişim sinyali

 

Mike Novogratz: Spot Bitcoin ETF’si 4-6 ay içinde onaylanabilir

 

Spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığı artıyor

 

Bitcoin’de yüksek volatilite dönemi

 

Bitcoin’i uçuracak 3 olası gelişme

 

Bitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)