E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin kritik seviyeyi geçti---

Bitcoin kritik seviyeyi geçti

Bitcoin kritik seviyeyi geçti
08 Şubat 2022 - 08:48 borsagundem.com

43 bin 500 dolardaki güçlü direncini geçen Bitcoin 44 bin 400 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Kripto para birimleri kritik eşikte yön bulmaya çalışırken Bitcoin 30 bin dolar seviyelerinden başlattığı yukarı hareketi sürdürdü. Geçen yıl kasım ayında 70 bin dolar seviyesine kadar yükselen daha sonra 2022 yılına sert düşüşle başlayan ve 30 binli rakamlara kadar düşüş kaydeden Bitcoin, herkesin düşüş devaml eder dediği bir dönemde yönünü yukarı çevirdi ve 40 bin Dolar seviyesini geçti. Burada yön arayan kripto para bugün de kritik eşik olarak gösterilen 43 bin 500 dolara aştı. Sabah saatlerinde 44 bin 500 dolar sınırına kadar yükselen Bitcoin, son dönemde yaşanan kayıpların önemli bir kısmın geri aldı.

Bitcoin’in yükselişe geçmesinde Cuma ünü Amazon hisselerinde yaşanan sert yükseliş etkili oldu. 15 Şubat'ta ABD Senatosu'nun bankacılık komitesi, sabit kripto para birimlerini (stablecoin) ele alan bir toplantı düzenleyecek. Kritik görüşme öncesinde yatırımcıların portföylerinin bir kısmının stablecoinlerde dururken yine de kripto paralara yönelik iştah ve hassasiyetin arttığı belirtiliyor. Geçen hafta ABD teknoloji şirketlerinin beklenenden düşük gelen bilançoları nedeniyle kripto paralarda da ek satışlar olmuştu. Üstelik merkeziyetsiz kripto para piyasalarının en büyük ikinci hack olayı gerçekleştirildi. Solana ile diğer ağlar arasında köprü görevi gören Wormhole’ü hackleyen bilgisayar korsanları, toplam değeri 320 milyon doları aşan 120 bin adet Ethereum’u çaldılar. Kripto paraların yükselişe geçişinde hem hisse senetleri piyasalarında bilanço etkisinin geçmesi hem de hackerin 10 milyon dolar karşılığında çaldığı Ethereum’u iade edeceğini açıklamasının etkisi oldu.

Bitcoin ‘daha riskli’ teknoloji hissesine mi dönüşecek?

 

Bitcoin fiyatı neden yükseliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)08 Şubat 2022 10:53

    Kar satışları gelsin artık tatile çıkıp para harcayalım :D ne yükseldi yaa kimi yüzde 70 kimi yüzde 40 kimi yüzde 15 .. ortalama iyi aldık. Kış turizmi için kayak yapmak için fırsat verse bari BTC . kar satışı gelsin artık. Dinlenelim yorulduk. Yazılımcılar  = ABD silikon vadisinde ABD teknoloji hisselerine yavaş yavaş entegre decek bu BTc hareketlerini. Yeni sanal proje ve dünyalara finansman olacak altcoinler. Hayaller büyük, olayın içini bilmeyen hiç anlamaz. Olayın içinde olan hayalleri gerçeklere çevirlmesini sabırsızlıkla bekler. Nasip, kimide borsadan yer ekmek kimi devlet güvenceli usd korumalı faiz ile. 

  • Mucise Reis ;)08 Şubat 2022 11:19

    saat 11 gibi biraz kar satışı geldi,.. Naip işte. düşer çıkar çıkar düşer bu işler böyle.  ABd açılış öncesi bekliyordum bugun bir atraksiyon. abd borsaları verileri göremeden önce ... ABD açılışı görmek isteyenler olacaktır. Ama güzel doldurduk buraları. iğne atması beklenti dahilidi. ayı mayı yok piaysa normal düzeltmesi gelebilir.