E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBil Gates'in en çok tercih ettiği 3 hisse---

Bil Gates'in en çok tercih ettiği 3 hisse

Bil Gates'in en çok tercih ettiği 3 hisse
11 Mart 2024 - 15:24 borsagundem.com

Milyarder iş insanı Bill Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla geniş bir hisse senedi portföyüne sahip. İşte Gates'in portföyünün yarısından fazlasını yatırdığı 3 temettü hissesi...

Teknoloji devi Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, vakfının portföyüne nakit toplamaya devam ediyor. Bill & Melinda Gates Foundation Trust'ın 14 Şubat'ta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı son 13F başvurusuna göre, 31 Aralık itibariyle yatırım portföyünün değeri 42,3 milyar dolar.

Gates'in portföyün yarısından fazlasının yatırıldığı 3 temettü hissesi ise şöyle...

Microsoft

Microsoft'un Gates'in en sevdiği hisse senedi olmaya devam etmesi şaşırtıcı olmamalı. Ne de olsa bu teknoloji şirketini Paul Allen ile birlikte kurmuş ve yıllarca yönetti.Microsoft, 2023 sonunda toplam portföyünün %33,98'ini oluşturarak Gates Foundation Trust'ın açık ara en büyük holdingi konumunda. Şirket 2003 yılında bir temettü programı başlattı. Son 10 yılda Microsoft temettü ödemelerini yaklaşık %168 oranında artırdı. Ancak temettü verimi hala yalnızca %0,74'te. Getirinin bu kadar düşük olmasının önemli bir nedeni Microsoft'un hisse fiyatının yükselmiş olması. Hisse senedi son 10 yılda 10 kat, son 12 ayda neredeyse %60 yükseldi.

Kanada Ulusal Demiryolu

Gates Vakfı sadece Microsoft gibi teknoloji hisselerine yatırım yapmıyor. Kanada Ulusal Demiryolu, toplam portföyün yaklaşık %16,3'ünü oluşturarak üçüncü en büyük holding olarak yer alıyor. Kanada Ulusal Demiryolu sadece Kanada ile sınırlı değil. ABD'nin orta kesimlerinde de ürün taşımacılığı yapan 20.000 mil uzunluğunda demiryolu hattına sahip. Şirket demiryolu faaliyetlerinin yanı sıra taşımacılık ve lojistik hizmetleri de sunuyor. 28 yıl üst üste temettü ödemesini artıran taşımacılık şirketi, en son 2024'ün ilk çeyreğinde temettü ödemesini %7 oranında yükseltti. Temettü verimi şu anda %1,94.

Caterpillar

Caterpillar, Gates Vakfı için beşinci en büyük pozisyondur. Toplam portföyün %5,14'ünü oluşturuyor. Böylece bu üç temettü hissesinin toplam ağırlığı %55,41'e ulaşıyor. Gates Vakfı 2005 yılının dördüncü çeyreğinden bu yana Caterpillar'a sahip. Ancak, ekipman üreticisinin hisselerini en son 2013'ün dördüncü çeyreğinde eklemişti. Caterpillar ile ilgili en son işlem 2022 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşti ve vakfın şirketteki hisselerinin yaklaşık %24'ü satıldı. Caterpillar yıllar boyunca Gates Vakfı için iyi bir temettü geliri sağladı. Şirket 1933'ten bu yana her çeyrekte temettü ödemiş ve ödemelerini 29 yıl üst üste artırmıştır. Temettü şu anda %1,55 getiri sağlıyor. (Ekonomist)

Bill Gates’ten borsada dört dörtlük kazanç

 

Bill Gates: Chat GPT en az PC ve internet kadar değerli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum11 Mart 2024 16:34

    Bu adam demir yoluna para bağlamaz sallayıp durmayın ulaştırmaya para bağlamaz bırak demir yolunu para bağlıyacağı işler iletişim yapay zekaya atıp tutar tehlikeli der ama yapay zekayı toplar birde ilaca para bağlar

  • Vatandaş11 Mart 2024 15:58

    Bizde de Armada yeni adıyla ingrm 1400 lerden diplere geliyor bir toparlanma var diyorsun tam düzeldiğine şükrediyorsun, derken bilançoyu bahane edip 841.50 den%30 iki haftada bir daha aşağı basıyorlar. Siz gerçekten borsa yatırımcısını sevmiyorsunuz? Altın dolara yatırım yapan kıymetli sizin için. Ey iktidar, verdin dümeni ellerine kaptansız gemi savruluyor. Yatırımcıların işi zor. Yazık günahtır diyeceğimde kimin umurunda? Siz bu kafayla gidin.Belediyeleride borsada ki insanları mağdur ettiğiniz gibi etmeyeceğinizin garantisi var mı? Sözünüzün önemi yok. Veriler gerçekleri ortaya çıkarıyor.

  • Vatandaş11 Mart 2024 18:48

    SPK ve Borsa İstanbul neyine bakıp halka arz ediyor, yatırımcıyı mağdur ediyor? Sorunuzu ben değil onlar cevaplamalı. 841.50 ye gelmesi için%35, 1341 e gelmesi için%80 yapması gerekiyor. Rusya, Almanya'nın konuşmalarını nasıl ifşa etti. Akıllı yazılımlarla değil mi? Demekki yazılım hayatımızın bir parçası. Sorun ne biliyormusun? Art niyet? Sizin gibi zekiler almıyor zaten, Tahtacı bizim gibi salakların kucağına bırakıyor. Sizler kazanmaya, bizlerde beklemeye devam edeceğiz. Sonra nasip der kendimizi para kaptırdığımız için avuturuz. Çünkü salağız.

  • Yorum11 Mart 2024 16:31

    İngramın neyine bakıp alıyorsun