E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Gates’ten borsada dört dörtlük kazanç---

Bill Gates’ten borsada dört dörtlük kazanç

Bill Gates’ten borsada dört dörtlük kazanç
05 Temmuz 2023 - 13:54 borsagundem.com

Ünlü milyarder Bill Gates borsadaki 4 hisse senedi yatırımından 6 ayda 4 milyar dolar kazandı. Gates ABD borsalarındaki güçlü boğa piyasasından faydalandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Microsoft’un kurucusu dünyaca ünlü milyarder Bill Gates bu yıl yapay zekâ teknolojilerinin yükselişiyle desteklenen ABD borsalarındaki boğa piyasasından milyarlarca dolar kazandı. Barrons’un haberine göre Gates’in büyük hisselere sahip olduğu bazı şirketlerin hisseleri rekor fiyatlara yükseldi.

Habere göre Gates’in yatırım aracı olan Cascade Investment firması, Republic Services firmasının %35’ine, AutoNation şirketinin %21’ine, Ecolab firmasının %11’ine ve Deere’nin yaklaşık %7’sine sahip. Söz konusu yatırımlarla birlikte Gates atık ve geri dönüşüm firması Republic Services’in, otomobil satış şirketi AutoNation’ın, su arıtma, hijyen ve enfeksiyon önleme hizmetleri firması Ecolab’in ve ağır sanayi makine üreticisi Deere’nin en büyük hissedarı konumunda.

Cascade 110 milyon adet Republic Services hissesine, 9,9 milyon AutoNations hissesine, 31,1 milyon Ecolab hissesine ve 20 milyon Deere hissesine sahip. Gates ayrıca Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla da 5,2 milyon Ecolab hissesini ve 3,9 milyon Deere hissesini elinde bulunduruyor. Ancak sadece Cascade’deki pozisyonları Gates’i söz konusu şirketlerdeki en büyük hissedar yapmaya yetiyor.

Cascade’in bu dört şirketteki pozisyonları 2023’ün ilk yarısında 4 milyar dolar kazandırdı. 2023’te düşen tek yatırımı olan Deere hariç tutulduğunda ise diğer 3 hisseye yapılan yatırımların 4,5 milyar dolar kazandırdığı görülüyor.

Cascade Varlık Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Michael Larson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu dört pozisyonun tamamı Cascade’in uzun vadeli değer yatırımına yönelik sabırlı ve temel yaklaşımını yansıtıyor” ifadelerine yer verdi. Varlık yönetimi firmasının yanı sıra Bill & Melinda Gates Vakfı’nın varlıklarını da yöneten Cascade’in baş yatırım sorumlusu, “İnişler ve çıkışlar olacaktır. Ancak zeminde yatan iş modellerinin ve yönetim ekiplerinin kanıtlanmış gücü göz önüne alındığında bu şirketlere yönelik beklentiler konusunda pozitif kalmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Republic Services hisseleri yılın ilk yarısında %19 artarak 153,17 dolara yükseldi. Şirketin hisseleri yılın ilk altı ayının son işlem günü olan 30 Haziran'da 153,39 dolar ile gün içi rekorunu kırdı. Cascade'in hisse senedindeki pozisyonu ilk yarıda 2,7 milyar dolar artarak 16,8 milyar dolara yükseldi.

Cascade'nin AutoNation'a yaptığı yatırım, ilk yarıda 566 milyon dolar artarak 1,6 milyar dolara yükseldi. Hisse senedi %53 değer kazanarak 164,61 dolarlık fiyata ulaştı. AutoNation hisseleri, 29 Haziran'da 166,27 dolar ile gün içi rekorunu kırdı.

Ecolab hisseleri 2023'ün ilk yarısında %28 değer kazanarak 186,69 dolara yükseldi ve 30 Haziran'da Şubat 2022’den bu ya yana en yüksek gün içi seviyesi olan 187,45 dolara ulaştı. Cascade'in Ecolab yatırımı haziran ayında ilk yarıda 1,3 milyar dolar artışla 5,8 milyar dolarlık değere ulaştı.

Deere hisseleri ilk yarıda %5 değer kaybederek 405,19 dolardan kapandı. Cascade’in hisse senedine yaptığı yatırım 466 milyon dolar azalarak 8 milyar dolara geriledi. Deere'ın 2023'teki düşük performansı, 2022'deki %25'lik bir artışı takip ediyor.

Bill Gates: Chat GPT en az PC ve internet kadar değerli

 

Fed beklentileri piyasadaki kazançları törpülüyor

 

ChatGPT hisse seçmek için ‘berbat’ bir yol

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)