E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşvuran her şirket otomatik halka açılacak---

Başvuran her şirket otomatik halka açılacak

Başvuran her şirket otomatik halka açılacak
24 Mayıs 2021 - 08:14 borsagundem.com

ABD piyasa düzenleyici otoritesi SEC, Nasdaq'ın sunduğu şirketlerin doğrudan borsaya kota alınmalarına imkan verilmesi teklifini onayladı

ABD'nin SPK'sı konumundaki SEC, Nasdaq tarafından sunulan ve şirketlerin sermaye temini için borsalara doğrudan kote olmalarına imkan veren düzenlemeyi onayladı.

SEC yaptığı açıklamada, Nasdaq'ın önerdiği kural değişikliğinin kurumun ortaya koyduğu kurallar ve düzenlemeler ile tutarlı olduğu ve geleneksel ilk halka arzlara bir alternatif olarak yatırımcılara fayda sağlayabileceği kararına vardıklarını vurguladı.

Nasdaq, Nisan ayında SEC'a başvuru yaparak şirketlerin sermaye temini için hisse senedi piyasasına doğ4rudoan kote olabilmeler8ine imkan vermesini istemişti.

SEC'in verdiği onay, halka açılmak isteyen ancak yatırım bankalarının halka arz sürecinde oynadıkları rolden sakınmak isteyen şirketler için seçenekleri genişletiyor.

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı

Kripto paralar 1 ayda yüzde 50 değer kaybetti

Mercan Kimya'nın halka arzı başarıyla tamamlandı

Fintek devi halka arz için balon piyasasının sonunu bekliyor

Son 1,5 ayda yatırımcısına zarar ettiren halka arzlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)