E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftaya düşüşle başladı---

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı
24 Mayıs 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde çoğunlukla düştü.

Asya Pasifik bölgesinde hisse senetleri haftaya karışık bir görünümde başladı. Japonya, Singapur, Endonezya ve Malezya'da endeksler yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri hafif kazanıma yöneldi. Güney Kore'de Kospi, Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay, Hong Kong'un Hang Seng endeksi düştü.

Çin, emtia piyasası ihlallerine sıfır hoşgörü taahhüt etti. Çin'in, emtia piyasalarındaki ihlalleri ciddi şekilde cezalandıracağı, yükselen fiyatları dizginlemek için bir kampanya başlatacağı bildirildi. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yaptığı açıklamada, hükümetin spot ve vadeli piyasalardaki tekellere ve sahte bilgi yayma, fiyat spekülasyonu ve istifçiliğe karşı sıfır tolerans göstereceğini bildirdi. Beş devlet kurumundan yetkililer Pazar günü yaptıkları toplantıda demir cevheri, çelik, bakır ve alüminyum firmalarına aşırı spekülasyonun emtialardaki son artışın yanı sıra uluslararası fiyatların yükselmesine neden olduğunu ifade etti.

Japonya gelecek hafta 2 yıllık ihale ile borçlanacak. Japonya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 31 Mayıs'ta 1 Haziran 2023 vadeli tahvilin ihracı gerçekleştirilecek. İhalede 3 trilyon yenlik borçlanma hedefleniyor. Açıklamaya göre ihalenin valör tarihi ise 1 Haziran 2023 olacak.

Çin'in İhracat Konteyner Nakliye Endeksi(CCFI), artışını sürdürüyor. Şanghay Nakliye Borsası tarafından hesaplanan verilerine göre, Endeks 2134,37 puandan yüzde 3,9 yukarı gelerek 2216,63 puana çıktı. Bir önceki hafta endeks yüzde 2,9 artış göstermişti. Pers Körfezi/Kızıldeniz rotası endeksi aynı haftada yüzde 11,1 ile en fazla artış gösteren bölge oldu. EAn fazla düşüş gösteren bölge yüzde 2,6 ile Kore rotası olarak gerçekleşti.

Çin Denizi'nde kritik hamle

Bir kripto çöküşü bu hafta 1 trilyon doları yok etti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)