E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paralar 1 ayda yüzde 50 değer kaybetti---

Kripto paralar 1 ayda yüzde 50 değer kaybetti

Kripto paralar 1 ayda yüzde 50 değer kaybetti
24 Mayıs 2021 - 08:06 borsagundem.com

Çin'in yasaklarının sarstığı kripto paralar geçen aya göre yüzde 50 değer kaybettiler

Çin'in kripto para madenciliği ve ticaretine karşı sert tedbirler alma kararı ve sonrasında kripto para madencilerinin Çin'deki faaliyetlerini askıya alma kararları başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere neredeyse tüm kripto paraların geçen aya göre yüzde 50 gerilemesine yol açtı.

Çinli yatırımcıların kripto paralardaki işlem hacminin yüzde 60’ından fazlasını gerçekleştirdikleri tahmin ediliyordu. Çinli kripto madencilerinin elinde önemli miktarda Bitcoin ve Ethereum olduğu öngörülüyor.

Bitcoin fiyatı hafta sonu 31248 dolar seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda ise tepki alımlarının etkisi ile 24 saat öncesine göre yüzde 5,30 kayıpla 35485,82 dolardan işlem görüyor.

Ethereum fiyatı 1739 dolara kadar düşüşün ardından 24 saat öncesine göre yüzde 6,45 kayıpla 2144,67 dolar seviyesinde.

Kripto paraların Nisan ayında görülen zirvelere göre yarı yarıya değer kaybetmelerinin ardından gelen toparlanmada, Çin'de faaliyetlerini durduran kripto madencilerinin buradaki ağlarını Avrupa ve Kuzey Amerika'ya taşımayı değerlendirdikleri haberleri rol oynadı.

Ayrıca milyarder yatırımcı David Rubenstein'ın devletlerin kripto paraların yatırımcıların inandıkları bir yatırım aracı olmasını durdurabilecekleri fikrinin gerçekçi olmadığını söylemesi de kripto paralara moral verdi.

Rubenstein yaptığı açıklamada, kripto paraların var olmaya devam edeceklerine inandığını belirterek, "Piyasanın istediği bir şey olmaya devam ettikleri sürece kripto paralar burada olacaklar" diye konuştu.

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı

Bir kripto çöküşü bu hafta 1 trilyon doları yok etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)