E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarclays: Tahvilleri elden çıkarma zamanı---

Barclays: Tahvilleri elden çıkarma zamanı

Barclays: Tahvilleri elden çıkarma zamanı
12 Mart 2024 - 16:32 borsagundem.com

Barclays, tahvil piyasasındaki yükseliş sonrası ABD Hazine tahvillerini satma zamanının geldiğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD tahvil piyasasında yaşanan son yükselişin bir geri çekilme yaşaması bekleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Barclays, tahvil piyasasındaki ‘aşırı' yükselişin ardından ABD Hazine tahvillerini elden çıkarmanın zamanının geldiğini söylüyor.

10 yıllık Hazine tahvillerini açığa satın

Insider’dan Arruni Soni’nin haberine göre, “Gösterge ABD devlet tahvilini satmanın zamanı geldi.” Barclays'teki stratejistlerine ait bu görüş, tahvil piyasasındaki son yükselişin muhtemelen çok ileri gittiği fikrine dayanıyor.

Faiz indirimlerine iyimser yaklaşan yatırımcılar, son birkaç haftadır ABD tahvillerini satın alıyor. 10 yıllık tahvil getirileri bu yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,35'ten 30 baz puan düştü. 10 yıllık getiri şu anda yüzde 4,096 seviyesinde.

Anshul Pradhan ve Amrut Nashikkar liderliğindeki analistler, paylaştıkları notta, “Son birkaç haftadaki yükseliş aşırı görünüyor ve 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinde kısa pozisyon açmanızı ve tahvilleri açığa satmanızı öneriyoruz” diyor.

Yükseliş zaten ‘tuhaf'

Aslında analistler, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalmasını destekleyen güçlü ekonomik veriler göz önüne alındığında, yatırımcıların tahvillerde yükselişe geçmesinin zaten oldukça 'tuhaf' olduğunu söylüyor. GSYH'dan enflasyona ve istihdama kadar çok sayıda gösterge tahminleri aşmış durumda ve bu da ABD ekonomisinin hâlâ Fed'in hoşuna gitmeyecek kadar neşeli olduğuna işaret ediyor.

Analistler, “Fed hala bu yıldan itibaren faiz indirimlerine sadık kalıyor gibi görünse de, bizim görüşümüze göre anlamlı bir gevşeme döngüsüne dair argüman zayıfladı ve Fed'in daha sığ bir gevşeme döngüsü öngörmesi riskini artırdı” diye yazıyor.

Güçlü ekonomi

Barclays gerçekten de dayanıklı bir ABD ekonomisine güveniyor. Analistler, zayıf veri noktalarının yanıltıcı olduğunu ve şaşırtıcı bir şekilde ekonominin yukarıya doğru yönlendiğini düşündüklerini söylüyor.

Analistler, bunun, ABD Hazine tahvili arzındaki artış ve uzun vadeli devlet tahvili portföyünü azaltmaya çalışan Fed ile birlikte, 10 yıllık tahvil getirilerinin buradan itibaren artma ihtimalinin zor olduğu anlamına geldiğini ekliyor.

Yatırımcılar bu yıl faiz indirimlerine yönelik bahisleri artırmakla geri çekmek arasında gidip geliyor. Geçen hafta Şubat ayına ait istihdam raporu, Fed politikasının yolunu haritalamaya çalışan yatırımcılar için karışık bir veri paketi içeriyordu. Ekonomiye eklenen işlerin sayısı beklentileri aştı; bu durum işlerin hala sıcak olduğuna işaret ediyor ancak önceki aylara ait verilerde yapılan revizyonların ve ücret artışının azalmasının ardından işsizliğin de arttığı gözleniyor.

Küresel tahvil fonlarına rekor giriş

 

Yatırımcılar tahvillere hücum ediyor

 

Yabancıların ABD hazine tahvili varlıklarında rekor seviye

 

Tahvil rallisine 'ABD enflasyon verisi' darbesi

 

Küresel piyasalarda tahvil-hisse dengesine dönüş

 

ABD hazinesinden 121 milyar dolarlık tahvil ihracı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena12 Mart 2024 16:57

    ALLAH belanızı versin şerefsizler tam almış iken tahvilleri batırdınız beniiiiiiiiii.....daha önceleri neden söylemediniz.sizler sattınız bizlere bastınızıııııııı