E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
21 Aralık 2021 - 11:33 borsagundem.com

Avrupa borsaları, güne alış ağırlıklı bir seyirle başladı. Bugün Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve ABD'de cari işlemler dengesi verileri izlenirken, korona virüse ilişkin gelişmeler de yatırımcıların odağında olacak.

Avrupa borsalarında açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,99 artışla 472 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,88 yükselişle 15.373 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,98 primle 7.269 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi önceki kapanışın yüzde 1,06 üzerinde 6.942 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,86 yükselişle 26.441 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1,1300 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD ve İngiltere'den, artan Omikron varyantı vakalarına karşın şu anda yeni bir kısıtlamaya gidilmeyeceği yönünde açıklamalar ve Moderna'nın geliştirdiği aşının, Omikron varyantına karşı güçlü bir antikor tepkisi ürettiğini duyurmasının ardından küresel pay piyasalarında risk iştahının arttığını bildirdi.

Bugünün veri takviminde Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve ABD'de cari işlemler dengesi verilerinin bulunduğunu kaydeden analistler, yeni tip korona virüs salgınına ilişkin haber akışının yatırımcıların odağında olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Borsalar yeni yıla dev fırsatlarla başlayabilir

 

Borsa İstanbul'da seyir dalgalı

 

Hareket alanı geniş olan endeks görülebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)