E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHareket alanı geniş olan endeks görülebilir---

Hareket alanı geniş olan endeks görülebilir

Hareket alanı geniş olan endeks görülebilir
21 Aralık 2021 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne yükselişle başlaması bekleniyor.

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak” açıklaması sonrası kurlarda sert düşüler yaşandı. Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemesi üzerindeki stopajın yüzde 10’a indirilmesi de temettü verimliliği yüksek şirketler için bir potansiyel oluşturdu. İçeride bu gelişmeler izlenirken küresel ölçüde Omicron varyantına ilişkin endişeler yeniden ön plana çıktı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye Tüketici Güven Endeksi Önem: Düşük
• 16:30 ABD – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Cuma günü panik satışlarla gün içinde birçok hisse taban seviyeye ulaşıp, endeks günün en düşük seviyesine yakın kapanmıştı. Yeni haftaya başlarken kur ve endekste karışık bir fiyatlama görüldü. Gün içinde dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 günü %1,35’lik düşüşle 2.056 seviyesinden kapattı. Geçtiğimiz haftayı 16,50 civarından kapatan Dolar/TL dün akşam saatlerinde 18,35 civarını test etti. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları sonrası kur bu sabah 13,50 civarında bulunuyor. ABD endekslerinde dün yaşanan sert düşüşlerin ardından bu sabah vadeli piyasalarda hafif toparlanma mevcut. Avrupa’da dünkü kayıpların ardından bu sabah daha stabil bir görünüm var. Temettü verimliliği yüksek şirketler ve bankacılık sektörü bugün pozitif ayrışabilir. Bu görünüm altında endeksin güne yükselişle başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TL’deki aşırı volatilite Borsa İstanbul’da son iki günde fiyatlama davranışlarının da bozulmasına neden oldu. Dün Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamalar sonrası hareket alanı geniş olan bir endeks ve sektörler arası ayrışmalar görebiliriz. Bu süreçte güne pozitif başlansa bile riskleri dengelemek için kaldıraç ile kredi kullanımını sınırlamanın ve portföylerde hisse çeşitliliğinin artırılmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Gün içi hareket alanının çok geniş olması nedeniyle kısa vadeli destek ve dirençlerin önemini kaybettiğini düşünüyoruz. Buna karşın kapanış bazlı zirve olan 2.278 ve devamında tarihi zirve olan 2.406 takip edeceğimiz ilk dirençler olacak. Aşağıda ise 2.050 yakın vade için izleyeceğimiz ilk destek konumunda.

Günün önemli şirket haberleri 21/12/2021

 

Altın yön bulmakta zorlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)