E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAtlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl bir faiz indirimi öngörüyor---

Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl bir faiz indirimi öngörüyor

Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl bir faiz indirimi öngörüyor
24 Mart 2024 - 22:47 borsagundem.com

ABD’de Fed’in bu yıl üç kez faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise bu yıl sadece bir faiz indirimi öngörüyor.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl bir faiz indirimi bekliyor ve bu indirimin muhtemelen daha önce beklediğinden daha geç bir tarihte gerçekleşeceğini ifade ediyor. Bostic daha önce Fed'in 2024 yılında iki kez faiz indirmesinin uygun olacağını ve bu indirimlerin ilkinin muhtemelen bu yaz geleceğini söylemişti.

Foreks’in haberine göre, Atlanta Fed Başkanı, enflasyonun gidişatı konusunda Aralık ayına kıyasla daha az emin olduğunu belirterek, manşet rakamların altında ‘bazı rahatsız edici şeyler'e dikkat çekiyor ve özellikle tüketici sepetindeki yüksek oranda artan kalemlerin genişliğine işaret ediyor.

Bostic, “Ekonomi sürprizler yapmaya devam ediyor ve tahmin ettiğimden ya da öngördüğümden daha dirençli ve daha enerjik olmaya devam ediyor. Sonuç olarak, harekete geçmenin uygun olduğunu düşündüğüm zamanları yeniden ayarladım” diyor.

Fed'in bilançosuyla ilgili olarak ise Bostic, merkez bankasının varlık portföyünü küçültme hızının ‘yakın bir zamanda’ yavaşlatılmasını destekliyor.

Powell'dan faiz indirimi mesajı: Dikkatli olmaya devam ediyoruz

 

Fed faiz kararını açıkladı

 

ABD’de borç krizi, faiz oranlarını yüzde 7 seviyesine çıkarabilir

 

Haziran’da faiz indirimi hala mümkün mü?

 

Enflasyondaki yatay seyir Fed’i faiz indirmekten alıkoyabilir

 

Ekonominin ünlü isminden faiz indirimi uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)