E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell'dan faiz indirimi mesajı: Dikkatli olmaya devam ediyoruz---

Powell'dan faiz indirimi mesajı: Dikkatli olmaya devam ediyoruz

Powell'dan faiz indirimi mesajı: Dikkatli olmaya devam ediyoruz
20 Mart 2024 - 21:39 borsagundem.com

Powell, "Politika faiz oranımız büyük olası ile tepe noktasında. Bu yıl bir noktada faiz indirmemiz büyük olasılık. Ancak görünüm belirsiz ve risklere karşı dikkatli olmaya devam ediyoruz" diye konuştu

ABD Merkez Bankası (Fed) faizi yüzde 5.50'de sabit tutma kararı aldı. Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali vermeye devam etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Powell, iş gücü piyasasının sıkı olmaya devam ettiğini söyledi.

Powell'ın açıklamaları şöyle:

Her ne kadar aşağı yönlü bir hareket olsa da enflasyon hala yüksek. Sürdürülebilir bir fiyat istikrarını sağlamak herkes için önem taşıyor. Güçlü tüketici talebi ve iyileşen tedarik zincirleri GSYH büyümesini artırdı. İş gücü piyasası göreceli olarak sıkı olmaya devam ediyor.

"ENFLASYON HALA HEDEFİMİZİN ÜZERİNDE"

Arz ve talep daha iyi dengeye geliyor. Bu dengelenme ile birlikte enflasyona olan katkının aşağı gelmesini bekliyoruz. Enflasyon bekleyişleri iyi çıpalandı. Enflasyon son dönemde kayda değer şekilde yavaşladı, ancak hala hedefimizin üzerinde. Uzun vadeli enflasyon bekleyişleri iyi çıpalandı.

"BU YIL FAİZ İNDİRMEMİZ BÜYÜK OLASILIK"

Politika faiz oranımız büyük olası ile tepe noktasında. Bu yıl bir noktada faiz indirmemiz büyük olasılık. Ancak görünüm belirsiz ve risklere karşı dikkatli olmaya devam ediyoruz. Eğer ihtiyaç olur ise faizleri daha uzun süre yüksek tutmaya hazırız. Politikaya karar vermek için gelen verileri dikkatle değerlendireceğiz. Kararlarımızı toplantıdan toplantıya alacağız.

İş gücü piyasasında beklenmedik zayıflıklar bir yanıt gerektirebilir. Yaptığımız projeksiyonlar bir plan değil, şartlara göre projeksiyonları ayarlayacağız.

Bilanço küçültmenin yavaş bir hızla yapılması sorunsuz geçişi sağlayacak. Para piyasasında oynaklık riskini sınırlayacak. Enflasyonu yüzde 2'ye getirme hedefimize bağlıyız. Yüzde 2 enflasyon hedefine zaman içinde ulaşacağız. İş gücü arz verileri nedeniyle GSYH tahminleri yukarı yönlü revize edildi.

"YÜZDE 2 ENFLASYONA DÖNÜŞ İÇİN İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR YOL VAR"

Mevsimsel etkiler Ocak enflasyonunu yukarı itmiş olabilir. Enflasyonda yüzde 2'ye dönüşte önümüzde inişli çıkışlı bir yol var. Eğer iş gücü piyasasında ciddi bir zayıflama olursa bu faiz indirimine başlamak için bir neden olur.

Ultra düşük faiz oranlarına geri gitmeyi beklemiyor. Düşük enflasyon veya zayıf iş gücü verisi faiz indirimlerini yönlendirebilir. İnsanların çoğunun beklediği gibi bu yıl faiz indirimleri yapılması hala büyük olasılık, ancak bu verilere bağlı.

Fed faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )21 Mart 2024 08:46

    ABD de hala bazı belirsizlikler var diyor. Bu belirsizlikler örnek, mevsimsel etki il eoluşan kış ayı tüketici eğilimi.. bu veri zaman istiyor normal koşullarda ne olacak tuketım ? diyo...Doğrudan etkiler ör: benzın artışları global pıyasa fıyatı ile üleye girişi etkıleyen. barınma ve konut ihtiyaçları hala yuksek hizmet sektorude yuksek bunlar enflasyonu etkıleyen başlıca belirtilerin netleşmesi beklenen durumları oluşturuyor. FED biz isliyoruz takıt ediyoruz çünkuuuuuu tam zamanında adım atmalıyız. ne erken, nede geç. o bakımdan açıklamaları pıyasayı izleyen mudahala etmeyen guvercın bir fed oldu. bir soylemı adımı sunu olarak verılerı değiştirebilir çunku.. fed programı yıl sonuna kadar 3 faiz indırım. ama veriler ekonomı tam olarak otursun rayına. zamanlamayı verile rile takıp edıyoruz dedi. koca programın ozeti budur. alın free kullanın :D