E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin yasaklanacak, yasa dışı olacak---

Bitcoin yasaklanacak, yasa dışı olacak

Bitcoin yasaklanacak, yasa dışı olacak
20 Nisan 2021 - 09:04 borsagundem.com

ABD’li ünlü yatırılmcı Jim Rogers: Tarih gösteriyor ki Bitcoin başarılı olması halinde yasa dışı olacak

Yatırımcı, yazar ve Quantum Fund'ın kurucu ortağı Jim Rogers'a göre para giderek daha fazla dijitalleşecek, ancak soru hükümet dışı çıkarılan dijital para birimlerinin geçerli olup olmayacağı.
Rogers, Kitco News'e yaptığı açıklamada "Kripto para birimleri başarılı olursa, çoğu hükümet bunu yasaklayacak çünkü tekellerini kaybetmek istemiyorlar, dünyadaki her hükümet şu anda bilgisayar parası üzerinde çalışıyor, ABD dahil Çinliler zaten oradalar. " dedi.

Rogers, "Çin'de parayla taksiye binemezsiniz, telefonunuzda paranın olması gerekir, dondurma bile satın alamazsınız. Yani oluyor, ama bunun başka birinin parası, tarih olacağından şüpheliyim bunun devlet parası olacağını gösteriyor. "dedi.

Rogers, Bitcoin'in şu anda yasadışı yapılmamasının nedeninin hala bir para birimi olacak kadar yaygın olarak kullanılmaması olduğunu söyledi. Rogers'a göre bu geçişi "başarıyla" gerçekleştirdiğinde, hükümetin yasak listesinde yer alacak.

TÜRKİYE İLK ADIMI ATTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni yönetmeliğine göre, 30 Nisan'dan itibaren kripto varlıkların ödemelerde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, kripto paralar dünya üzerinde çeşitli yerlerde geleneksel varlıklar gibi alınıp satılabildiği gibi, ticari ürünlerin alım satımında ödeme aracı olarak kullanıyor. Değerleri diğer varlıklara göre çok daha oynak olan kripto paraların paylaştığı dağıtık altyapı bireylerin bir aracı olmadan birbirlerine ödeme yapmasına imkan veriyor.

Kripto paraların ticari ürün alım satımında kullanılmasının en bilinen örneklerinden biri kısa zaman önce Tesla'nın Bitcoin ile binek araç satışına başlaması oldu. Çok yaygın olmasa da bazı şirketler tüketici ürünleri veya hizmetlerinin kripto parayla alınmasına izin veriyor

ABD YÖNETİMİ DE DÜZENLEME HAZIRLIYOR

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, hızla büyüyen kripto para varlıkları için yasal bir çerçeve oluşturulması üzerinde çalışıyor. Fox Business'ın isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD Başkanı Joe Biden'in ekibi, hızla büyüyen kripto varlıklar için yasal bir çerçeve oluşturulması üzerinde çalışıyor.

Fox Business muhabiri Charles Gasparino da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin büyüyen kripto varlıklara yönelik düzenleyici bir yaklaşım geliştirme çalışmalarının erken aşamasında olduğunu belirtti.

Gasparino, SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto para düzenlemeleri konusunda Hazine Bakanlığı'ndan yönlendirme beklediğini de ifade etti.

Bakır fiyatları, dolar desteğiyle 10 yılın zirvesinde

 

Hafta sonu Bitcoin neden düştü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)