E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAkıllı para borsalardan çıkıyor---

Akıllı para borsalardan çıkıyor

Akıllı para borsalardan çıkıyor
28 Mart 2024 - 10:19 borsagundem.com

Uzmanlar, ABD hisse senedi piyasalarının aşırı değerli olduğunu ve her an bir geri çekilmenin yaşanabileceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her ne kadar yatırımcılar borsa rallisine dair rehavet derecesinde iyimser olsa da uzmanlar bir geri çekilmenin yaklaşmış olabileceği konusunda uyarıda bulunmayı sürdürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarına dair uyarılar ve endekslerin yeni rekor seviyelere yükselişi birbirini izliyor. Yatırımcılar ise hisse senedi piyasalarına dair iyimserliklerini koruyor.

Piyasaya yeni para sürmenin zamanı değil

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, tüm bu iyimserliğe rağmen B. Riley Wealth Advisors baş stratejisti Paul Dietrich, aşırı değerli hisse senedi piyasasının büyük bir düzeltmeye hazır olduğunu ve akıllı paranın nakde dönüştüğünü söylüyor. Dietrich'e göre borsa ‘tuhaf bir şekilde’ aşırı değerli seyrediyor ve göstergeler büyük bir düzeltmenin yolda olduğuna işaret ediyor.

Dietrich, piyasadaki bir avuç göstergenin hisse senetleri için kolektif bir uyarı sinyali verdiğine dikkat çekiyor. Dietrich’e göre, S&P 500'ün fiyat-kazanç oranında kırmızı bayraklar sallanıyor ve ‘dot-com balonu' çöküşünden önceki seviyelerin katları görülüyor. Dietrich, “Her gösterge bize tarihi bir balonun içinde olduğumuzu söylüyor gibi görünüyor. Buna bakıp büyük, çok büyük bir düzeltme görmeyeceğimizi söylemek zor. Şimdi piyasaya yeni para sürmenin zamanı değil” diyerek yatırımcıları uyarıyor.

Bezos, Buffett ve diğerleri

Dietrich, yaklaşan düzeltmenin en büyük göstergesinin borsadan çıkıp daha güvenli nakit eşdeğerlerine yönelen ‘akıllı para’ yatırımcıları olduğunun altını çiziyor. Dietrich, Jeff Bezos, Warren Buffett ve Walmart imparatorluğunun varisleri olan Walton ailesi gibi milyarderlerin son hisse satışlarına, büyük yatırımcıların piyasanın düzeltmeye hazır olduğunu hissettiğinin bir işareti olarak dikkat çekiyor.

Dietrich, içeridekilerin veya büyük hissedarların satışları genellikle önceden planlansa da, yatırımcıların piyasanın zirveye yaklaştığından endişe duyduklarının bir işareti olabileceğini öne sürüyor.

Dietrich borsa hakkında, “Burada hiçbir belirsizlik yok. Tuhaf bir şekilde aşırı değerli. Akıllı paranın şu anda büyük meblağları nakde çevirdiğini görüyoruz. Bu onların şirketlerine inanmadıkları anlamına gelmiyor. İnanıyorlar. Sadece hisse senetlerinin aşırı değerli olduğunun farkındalar ve şimdi satarlarsa daha sonra daha ucuza geri alabilirler” şeklinde konuşuyor.

Tetikleyiciler henüz belirsiz

Dietrich, yaklaşan hisse senedi düzeltmesini neyin tetikleyebileceğinin belirsiz olduğunu belirterek, 2008 krizinden önce yaşananlar gibi önceki çöküşlerin öngörülemeyen ‘Siyah Kuğu’ olaylarından kaynaklandığını belirtiyor. Dietrich, jeopolitik çatışmanın bir sonucu olarak petrol fiyatlarında yaşanan bir yükselişin veya ticari emlak sektöründen kaynaklanan daha fazla bölgesel bankacılık sorununun hisse senetlerindeki düşüşü harekete geçirebileceğini tahmin ediyor.

Dietrich, çoğu yatırımcının hâlâ hisse senetleri ve ekonomi konusunda iyimser hissettiği bir dönemde Wall Street'teki en düşüş yanlısı tahmincilerden biri olarak öne çıkıyor. Dietrich, daha önce de, ABD'nin hafif bir resesyonla karşılaşması halinde borsanın yüzde 40'a kadar çökebileceğini öngörmüştü.

JPMorgan'dan borsa uyarısı: Düzeltme riski yükseliyor!

 

Borsalarda satışı ne tetikleyecek?

 

Borsada rekor ilk çeyrek yılın geri kalanı için ne söylüyor?

 

Borsa yatırımcılarını 'düzeltme' endişesi sardı

 

Societe Generale: Borsada yüksek getiri dönemi sona eriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Mart 2024 21:20

    He o abd bist le ne alaka veya Türk halkı ne yapsın abd deki akıllı parayı ayrıca orada enflasyon %6 bizde %70 bizde faiz %50 ha türkiyede ky nın borsadan çıkıp mevduata dolara altına gitmesini istiyorsanız çünkü büyük yatırımcı veya fon şu bu böyle haberlere tenezür etmez onlar zaten yapacağını yapar bu haber sadece ky yı etkiler hedef kitleniz büyükler önce hareket ettiğinden içeride kaldı şimdi yabancı gelecek ky da sabırla bekleyecek ardından ky ve yabancı borsayı uçuracak balinoşlarda dolardan altından mevduat tan çıkıp borsaya yönelelim mi diyecek ki bu 7. 8. Ayda olur o zamana kadar iki not arttırımı olacak ve bist 100 direnci aşıp 400 $ ı aşmış olur son kertede balinalar gelir sonra sı meydan muharebesi

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK28 Mart 2024 11:41

    Bizde de çılgınlar gibi borsaya hucum oluyor bir kaç gün sonra Bank Of ABD ham yapıyor.