E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAbdulkadir Selvi borsayı düşüren iddiayı yazdı---

Abdulkadir Selvi borsayı düşüren iddiayı yazdı

Abdulkadir Selvi borsayı düşüren iddiayı yazdı
06 Ocak 2023 - 08:15 borsagundem.com

İmamoğlu’nun görevden alınacağı, kayyum atanacağı iddiası borsadaki düşüşü derinleştirdi.

BORSAGUNDEM.COM

AK Parti'ye yakın yazar olarak bilinen Abdulkadir Selvi, bugün Hürriyet’teki köşesinde dün borsayı düşüren nedenlerden birini yazdı.

“Ekrem İmamoğlu herkesle kavgalı. Kendisini maçtan attırmak için hakemle kavga eden futbolcuya benziyor” diye yazan Selvi, İmamoğlu’nun hemen hemen herkesle kavgalı olduğunun altını çizdi.

Bu arada YSK üyelerine “Ahmak” dediği için verilen hapis cezası İstinaf yolunda. Eğer İstinaf ve Yargıtay süreçlerinden onama çıkarsa siyasi yasaklı olacak.

“Dilerim hapis cezası onanmaz, siyasi yasaklı durumuna düşmez” görüşünü köşesinde yansıtan Selvi şöyle devam etti: “İmamoğlu hakkında bir de İçişleri Bakanlığı’nın terörle ilgili hazırladığı müfettiş raporu var. Savcılığa sunuldu. Dava açılırsa Ekrem İmamoğlu görevden alınır mı? Yerine kayyum atanır mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öyle bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Amaçlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin terörden arındırılması olduğunu ifade etti. Oysa Ekrem İmamoğlu görevden alınmak için yanıp tutuşuyor. Beni görevden alsınlar da mağdur duruma düşeyim diye elinden gelen neyse yapıyor. Kahraman olmak istiyor. Ama Meral Hanım’la çak yapabilecekleri bir hava gözükmüyor.”

Dün borsa kulislerine sızan bu iddia sert düşüşe neden olmuştu.

Borsada yüzde 7'yi aşan değer kaybı yaşandı ve iki kez devre kesici uygulandı. Borsadaki düşüsün üç önemli nedeni ise şöyle sıralandı;

1- Anayasa Mahkemesi’nin, kapatılma davası açılan HDP'nin Hazine yardımı hesabına geçici olarak bloke koyması,

2- Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesi görevden alınacağı iddiası,

3- Banka kredileriyle ilgili yeni düzenlemeler.

Ayrıca piyasaya yeni para girişinin olmaması ve fiyatların primli olması son günlerdeki sert düşüşün nedeni olarak gösteriliyor.

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

 

Borsa günü yüzde 7'yi aşan kayıpla kapattı

 

Kılıçdaroğlu'ndan borsa çıkışı: Asla yanlarına bırakmayız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı07 Ocak 2023 12:07

    çıkış rallisi olduguna inanıyorsan düşüş rallisi oldugunada inanacaksın bu borsanın dogasında vardır çıkışlar satış fırsatı çünkü borsamız aşırı primli.

  • Ali07 Ocak 2023 09:06

    Bu imamın belediye de. Calistina inanan varmi İstanbulu denizi kirazı bitmez. Ibb. Sadece. Chp. Hdpe. İyi. Partinin ise alma kurumu olmus

  • Vatandaş07 Ocak 2023 06:45

    İMAMOĞLU olayını cümle alem biliyordu,hatta günler öncesinden söz edilmeye başlanmıştı bir sarsıntıya yol açacağı,erkene,yani birkaç gün öne aldılar,sayın Selvi yenimi öğrenmiş,günaydın...Bu arada Akepe bunu yaptırırsa tıpkı seçimdeki gibi İmamoğlunu dahada güçlendirecek,hala akıllanmamışlar,demekki sonlarını kendileri hazırlayacaklar...

  • Oguz Ozkan08 Ocak 2023 01:48

    Ne yapmasi gerektigini de yazsaydin da bizde inansaydik sana !

  • Trakyalı 07 Ocak 2023 01:46

    Bir insanın kendi düşüncesi olmaması ne kötü. ısmarlama gazeteci, dönemin adamı

  • Vay be06 Ocak 2023 19:11

    İmamoğlunun secim zaferini hazmedemeyenler her türlü kösteği yapıp durdular. Yok yere imamoğluna saldırıp durdukar. Trollemelere karşı imamoğlu da bazen lafı gediğine soktu. Şimdi sen gel İmamoğlu kavgacı imamoğlunun kavgaları ekonomiyi çürüttü imamoğlu enflasyonu körükledi, Borsayı imamoğlu düşürfü demeye getiren laflar et! Hadi ordan! İnce ayar secim oyunu, algı oyunları!

  • Gercekler06 Ocak 2023 19:05

    Adam yine düzmece yazmış. Oysa inamoğlunun kazanmasını sindiremeyen öuktefirler her türlü çirkefliği taptılar. Adam bazen bu çirkefliklere kısıtlamalara tepki verdi. Hepsi bu. Burdanda yine İmamoğlunu suçlamak ne gafillik

  • x06 Ocak 2023 19:03

    ekremin piyasada ne agirligi varki piyasa etkilensin bu piyasa bir ekrem degil on ekremi tinlamaz

  • vtds06 Ocak 2023 18:41

    Kilictaroglu borsanin dususune hesap saracagim diyor sen kim ekonomi kim bu borsanin dogasinida var inerde cikarda serbest piyasa kurallari isler su akar yolunu bulur

  • Borsacı06 Ocak 2023 17:49

    Yazdıkları saçma...sen kim ekonomi borsa kim...şakkadanak bile bundan çok daha ekonomi bilincine sahip.

  • tusuyance06 Ocak 2023 15:09

    şahsi düşüncem görüşüm kimse yorumumdan etkilenmesin selvinin yazdığı 3 madde doğru + her yıl olduğu gibi ocak ayı realizi+şişen hisseler+ana hisse sahiplerinin hisse ticareti+açığa alış satış ve nakitsiz halka arzlar ile bekleyen kurt kapanı panik kısaça okyanusda köpek balıklarının üstüne atlamak gibi oldu,,her daim panik yapmadan hareket etmek ve %40 %60 aralıkları ile tedbir emniyet sübobu oluşdurarak hareket etmek gerek.. önümüzdeki haftalarda detbirli olmak gerek ya vagon devrilir veya vagona son atlayan olunmaması... > kamu kurum kuruluş ve bağlı işdirakler ile hükümet devlet desdekli hisseler lokomotif görevi üstleneceği olabilir bu iyimser hava ile bir nebze nefes alınır gibime geliyor.. no panik no okyanus.. yes dikkat..

  • Bekir yildiz06 Ocak 2023 15:08

    Selam geçen atom bombası dövize vurdu 100/200 TL ggazel oldu bu sene atomu borsac yatırıcılara her şey normal dönerken 4 borsa 670 bin hepise yanardağ gibi çöküyor en az ortalama gişeler yüz de 35 kayba giti gidiyor almayın daha düser patronlara borsa personeli allıp satsın

  • Sedat peker06 Ocak 2023 14:33

    Gereğini yapmıssın düşkün aferin

  • Murat06 Ocak 2023 14:30

    Bunları yazmak için köşe yazarı olmaya gerek yok.İlkokul bebeside bu yazıyı yazar.Kalite çok düştü

  • Sirmasacli06 Ocak 2023 12:06

    Belediyeleri terorden arindirmak istiyorsan calistigi, ikamet ettigi yer belli olan suclululari hapse atma gorevi poliste. Boyle kisiler sgk lo olarak calisiyorsa emniyet muduru istifa etsin, asil suclu o. Yok sucu olmayanlara iftira atiyirsa icisleri bakani istifa etsin

  • xyz06 Ocak 2023 10:49

    Az kaldı arkadaşlar...Biraz dişinizi sıkın ABD dostumuz ve abd li Rıfkın ve ekibine ekonomiyi teslim edeceğiz borsamızda  15 000 yapacağız.

  • AHMET ÖZBİLEN06 Ocak 2023 11:45

    HADSİZ AZ KALMIŞ ONLARCA CHP BELEDİYE BAŞKANLARI YOLSUZLUKTAN İÇİREDİ NEDEN BUNLARI SÖYLEMİYORSUN.

  • baran06 Ocak 2023 11:27

    Belediyeler de öevirdiğiniz haltlardan belli niyetiniz. 

  • AHMET ÖZBİLEN06 Ocak 2023 10:46

    Kemal Kılıçtaroğlu da borsayı düşürmüştür.ben iktidara gelince tüm yatırımcıları inceleyeceğiz maniplasyon yapanların canına okuyacağım der ise olacağı bu.yani şu bu kim.suç işleyen var ise cezasını cekecektir.burası kabile devleti değildir.

  • Türkoğlutúrk06 Ocak 2023 16:12

    Maaşı hakediyor bu yalakalikla.

  • Yıldırım06 Ocak 2023 10:39

    A. Selvi’ye ne deyim. Bahçeli onun için kullandığı cümleyi içine sindirdikten sonra ne deyim. Cumhurbaşkanlığı seçimini muhalefet kazandığında sayın Cumhurbaşkanı’nın uçağından ilk siz mi ineceksiniz?

  • Yıldırım06 Ocak 2023 21:24

    Hımbıl, ben ne o uçağa binerim, ne de o uçağın bulunduğu havaalanının yanından geçerim.

  • DIMBIL06 Ocak 2023 11:32

    SEN BİN O UCAĞA

  • ARİF TARİF06 Ocak 2023 10:27

    bu gazetecilerin burnunu sokmadığı iş yok,her konuda konuşurlar.bunlar fasulyeyide geçti.bu gazetecilere gıcık olurum

  • okiman0706 Ocak 2023 10:00

    her şeyin içinden geçtiniz...

  • AHMET ÖZBİLEN06 Ocak 2023 10:47

    Borsa yükselince böyle demiyordun.borsayı RTE 200 den aldı 5500 getirdi hadsiz seni.

  • Musa06 Ocak 2023 09:57

    Cumhurbaşkanının seçimi erkene çekeriz lafının hiç etkisi olmamış.Selvi'den de böyle analiz beklenirdi zaten.

  • Onur06 Ocak 2023 09:49

    Bunların hepsi hikayedir. Borsanız çok yükselmişti. Küçük yatırımcıları zarara uğratmak için yapılan düşüşlere kılıf uydurmayın.

  • Suat06 Ocak 2023 09:41

    Sayın Selvi İhlas gurubunuda araştırırmısınız, niçin on yıldır birlerde. Kimler bu duruma izin veriyor.

  • Pisliksinizz06 Ocak 2023 09:16

    Buradan bu sesleniyorum ma........ ve ger........ sen sus hebiokolog

  • E..g.06 Ocak 2023 09:08

    ÜLKEDE KİRALIK KONUT SIKINTISI İLE BARINMA SORUNU YAŞANIRKEN BELEDİYE BAŞKANLARI NEDEN SOSYAL KONUT YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KEFİL ŞARTI ARAMADAN LOJMAN KONUTLARI FİYATLARIYLA KİRAYA VERMEZLER ANLAMIYORUM BANA KALSA SOSYAL KONUT YAPMAYAN 81 İL VE İLÇELERINDEKİ BELEDİYE BAŞKANLARININ TAMAMI GÖREVDEN ALINMALI YERLERİNE SOSYAL KONUT SORUNUNU ÇÖZECEK İNŞAAT MÜHENDİSLERİN OLUŞAN KAYYUMLAR ATANMALIDIR

  • Ali Haydar Maldırım06 Ocak 2023 23:27

    Ali Haydar , 5 müteahhit 'e fahiş ödemeler canını sıkmadı, yeni yapılmış ek kargo terminali ve ek yolcu terminali varken AHL'yi 2 sene erken devralmak ve kapatmak için 100'lerce milyon avro vermek gücüne gitmedi de bu mu gitti. Asıl ağzındaki baklayı çıkar. Bu cumhuriyet düşmanı kötülük güruhuna ses çıkaran itiraz edenlerle, hatta Cumhuriyet'in kendisiyle sorunun var. Saklanıp konuşacağına açık konuş rahatlıkla. En azından dürüst olursun

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM06 Ocak 2023 11:47

    ONLARCA CHP Lİ BELEDİYE BAŞKANI YOLSUZLUK YAPTIĞI TESBİT EDİLDİĞİ İÇİN İÇERİDE.NEDEN ONLARDAN KONUŞMUYORSUN.TARKAN GÜLŞEN 3-5 MİLYON TL BİZİM SIRTIMIZDAN NASIL OLURDA İZMİR BELEDİYESİ VERİR SÖYLERMİSİN.

  • baran06 Ocak 2023 11:07

    Chp li belediyeler özellikle İzmir belediyeleri Güneydoğu dan pkk lı it transferi ile öeşgul.  Öok yazık ki  İzmir in gençlerine Atatürk diye dite ciğerleri sökülüyor İzmir in rantı üç beş deftersiz kro ya teslim ediliyor. Allah belanızı versin pis devşirmeler!  Sizin bu ülkeden arkanıza bakmadan lkaçacağınız gün çok yakındır. Uyanın İzmir halkı İzmir gizili bir işgal altında!  Bu siyaseyin konusunu çoktan aşmıştır!  Yazık ki takınıtılı aklınızla gerçekelri görmek yeteğinizi kaybetmişsiniz. Kalsik sol anlayışı dahi yok bu günkü chp de bırakın Atatürkçülüğü İnönücü dahi değildirler!  Hdp nin farklı ve maske değiştirmiş bir versiyonufur. Kimse hikaye anlatmasın.  Chp den istifa eden binlerce üyesi ile konuşun  da bir şeyleri anlayın ya da ne haliniz varsa görün. 

  • DIMBIL06 Ocak 2023 10:48

    senin chp belediyeleri ne yapıyor yan gelip yatıyorlar onlarda yapsınlar.

  • Emre06 Ocak 2023 08:45

    Yazının altındaki 3 varsayım size mi yoksa selvinin yazısından mı, gerçi farketmez aynı kapıya çıkıyo. Geçende borsa bir anda düşerken ımamoğlu için düştü diye haberler ardı ardına geldi ama ilginç olan ertesi gün aynı şiddetle yukarı fırladı ama kimse haber yapmadı. Ayrıca seçimin erkene alınma haberi var ve hiç o konudan bile bahsedilmemiş. Evet evet oynadığınız tiyatroyu görmüyoruz, rahat olun! Kimseye tepki vermiyorum suçun en büyüğü meydanı boş bırakan rte'dedir.

  • Mucise Reis : )06 Ocak 2023 08:37

    İsimler önemsiz hala anlamadılar... Hukuksuzlukğu satın aldık... Aynı durumda, x parti belediye başkanı, z hukumeti tarafından da aynı biçimde işleme uğrasa aynı zonuç ortaya çıkartı. :D ... Burada sorun belediye başkanı yada, olası kayyum değil, yaşananalar karşısında devlet mekanizmalarının tamamen işlersiz olması. Güven meselesi söz konusu. Yarın benim hissedar olduğum firmaya aynı vaka olmayacağının garantisi var mı ? benım hissedar oldugum firmanın başına bu tarz bir mevzu geldiğinde sermayemin korunabilmesini kim sağlayacak ? Gidinde bi rkaç yabancı yatırımcıya anlşatın bunları. Sen krallık kuracaksın,  insanlar alkışlayacak mı? :D ben yatırım yaptımmı %100 güven isterim. isimler önemsiz. Hukumetler önemsiz. Ben devletin sistemine koşulsuz güvenip, kurumların bağımsızlığı karşısında güvenle yatırım yapmak isterim.

  • baran06 Ocak 2023 11:13

    Pkk lı itleri belediyeler doldurmak ne oluyor!  Lgtb li sapıklara el vermek ne oluyor angut oğlu angut?  İsimler önemsizmiş!   Güya filozofluk yaoayım derken gaz kaçırıyor ortalıkta pis kokuyor doğal olarak.  Yan gel osman iki dönüm bostan!  Makamına kotra ile git aylık 15 milyona tekne kirala ondan sonra isimler önemsiz. İsimler önemsiz zaten!  İstanbul un ya da Türkiye nin içine  s,,,,ak pisletmek olunca maksat kimin pislettiği önemli olmaz!  Sadece pisletip batırmak önemli. Zaten tabiatta hiç bir hayvanın ismi yoktur özellikelri ile bilinirler. Kimi parçalar kimi  ...çar kimi kaçar!  Hayvanlar aleminde isme gerek yok zaten.

  • Emre06 Ocak 2023 08:33

    Orta yolcuları akpartiye yakın isim diye pazarlamak komedi. Sahi şu da var 'akpartiye yakın' akpartili demedim ki diyeceksiniz. Yakın olmak ile oralı olmak ayrı şeyler ama yakın derken sanki oralı gibi artık kabul ediyor ruh hastaları. Ben asla chpye yakın, ipe yakın gibi terimler duymadım çünkü orada yakınlık asla olmaz. Ya oralısın yada değilsin bu kadar basit, akpartideki orta yolcular bu yüzden aynı sanılıyor galiba. Orta yolcular da zaten adı üstünde ortaya oynuyorlar. Bir insan suçlu ise ceza almalı, kahramanlık ne ya? O zaman tüm cezaevindeki insanlar kahramandır bu deyişe göre. Ayrıca tuhaf olan şey hdp kapatılsın diyenler kahraman yapmayın hdpyi demiyor, demirtaşı kahraman yaptınız demiyo. Kahramanlık sadece chplilerin rahatça suç işlemesi için oluşturulmuş. Akpartideki orta yolcular da zaten chpyi savunanların ta kendisi. Normal günde chplilerin yedikleri haltları anlatırlar ama chpnin başı belaya girince birden çıldırıp akpartiye saldırırlar ne tesadüf ki

  • astor06 Ocak 2023 09:35

    dam başında saksagan gel bize bazı bazı. ne yazdıgını kendi bile bilmiyor.

  • astor06 Ocak 2023 08:31

    bahane hazır. ysk seçimi niye iptal etti. aynı zarf içinde bulunan 3-4 oydan niye birini iptal etti. bunların acıklamasını yapın.

  • Bik06 Ocak 2023 08:28

    Bahane çok, kredili işlemler ve yeni gelen genç yatırımcıların kripto alır gibi hisse alıp satmaları, orta ve uzun vadeli düşünüp FAVÖK-F/K değeri düşük kalmış hisselere yönelmeyip trendi satın almaları balonlar oluşturdu.

  • Yorum06 Ocak 2023 08:24

    Ne yapsın baktı elinden birşey gelmiyor istanbula katkı sağlayamadı kendini diskalifiye ettirip ucuz prim yapmaya çalışıyor

  • baran06 Ocak 2023 11:19

    İş yaptırmıyorlar kelamı çok seviyesiz ve basit!  Kotra kiralamasını biliyor değil mi cahil hödükler?  Aylığı kaç tl. merak eden var mı?  Izgara balık çeşitlerini de çok iyi bilir Hasan ağa nın oğlu? Ama kar küreme makinalarını kullanacak liyakatlı şöför bulmasını bilemez. Bu kıırrro şöförler de vatandaşın otomobillerinin anasını belleyip s...tir olur giderler. Sizi ahmak hödük takımı sizi. Gerçekten siz hiç adam olmayacaksınız. Sizi liyakatsız  bangamatik  soyatrıları sizi!  Bunun yediği haltaların onda birini Ak partili bld. başkanı yeseydi çoktan görevden alnımıştı!  Bunu da o salak beyninize iiyi yazın.

  • Uğur06 Ocak 2023 09:50

    İş yaptırmıyorlar ki. Alt kadro tamamen akp li.

  • astor06 Ocak 2023 09:41

    al bir tane daha bitmez bunlar. bu adama öylede böylede 5 yıl vermişsin 5 yıl sonra secersin veya seçmezsin . o senin bilecegin iş.  yüz kızartıcı hırsızlık dolandırıcılık sahtekarlık varsa bunu isbat ediyorsan kanun ne gerekiyorsa adalet yapar. isbat edemiyorsan adama iftira atma ayıp günah.