Yazdır

Abdulkadir Selvi borsayı düşüren iddiayı yazdı

Tarih: 06 Ocak 2023 - 08:15

İmamoğlu’nun görevden alınacağı, kayyum atanacağı iddiası borsadaki düşüşü derinleştirdi.

BORSAGUNDEM.COM

AK Parti'ye yakın yazar olarak bilinen Abdulkadir Selvi, bugün Hürriyet’teki köşesinde dün borsayı düşüren nedenlerden birini yazdı.

“Ekrem İmamoğlu herkesle kavgalı. Kendisini maçtan attırmak için hakemle kavga eden futbolcuya benziyor” diye yazan Selvi, İmamoğlu’nun hemen hemen herkesle kavgalı olduğunun altını çizdi.

Bu arada YSK üyelerine “Ahmak” dediği için verilen hapis cezası İstinaf yolunda. Eğer İstinaf ve Yargıtay süreçlerinden onama çıkarsa siyasi yasaklı olacak.

“Dilerim hapis cezası onanmaz, siyasi yasaklı durumuna düşmez” görüşünü köşesinde yansıtan Selvi şöyle devam etti: “İmamoğlu hakkında bir de İçişleri Bakanlığı’nın terörle ilgili hazırladığı müfettiş raporu var. Savcılığa sunuldu. Dava açılırsa Ekrem İmamoğlu görevden alınır mı? Yerine kayyum atanır mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öyle bir düşüncelerinin olmadığını söyledi. Amaçlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin terörden arındırılması olduğunu ifade etti. Oysa Ekrem İmamoğlu görevden alınmak için yanıp tutuşuyor. Beni görevden alsınlar da mağdur duruma düşeyim diye elinden gelen neyse yapıyor. Kahraman olmak istiyor. Ama Meral Hanım’la çak yapabilecekleri bir hava gözükmüyor.”

Dün borsa kulislerine sızan bu iddia sert düşüşe neden olmuştu.

Borsada yüzde 7'yi aşan değer kaybı yaşandı ve iki kez devre kesici uygulandı. Borsadaki düşüsün üç önemli nedeni ise şöyle sıralandı;

1- Anayasa Mahkemesi’nin, kapatılma davası açılan HDP'nin Hazine yardımı hesabına geçici olarak bloke koyması,

2- Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesi görevden alınacağı iddiası,

3- Banka kredileriyle ilgili yeni düzenlemeler.

Ayrıca piyasaya yeni para girişinin olmaması ve fiyatların primli olması son günlerdeki sert düşüşün nedeni olarak gösteriliyor.

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı

 

Borsa günü yüzde 7'yi aşan kayıpla kapattı

 

Kılıçdaroğlu'ndan borsa çıkışı: Asla yanlarına bırakmayız

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/abdulkadir-selvi-borsayi-dusuren-iddiayi-yazdi-1713609