E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeliler düşüyor---

ABD vadeliler düşüyor

ABD vadeliler düşüyor
02 Mart 2021 - 11:24 borsagundem.com

Wall Street'teki güçlü rallinin ardından ABD vadeli endekslerinde düşüş hâkim oluyor

Wall Street'te dün S&P 500'ün Haziran 2020'den bu yana görülen en iyi günü yaşamasını sağlayan güçlü yukarı hareketin ardından, bugün ABD vadeli endekslerinde gerileme yaşanıyor

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 135 puan, yüzde 0,43, S&P 500 vadeli endeksi 21,5 puan, yüzde 0,55 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 86,75 puan, yüzde 0,65 düştü.

Analistler, ekonomik toparlanmaya duyarlılığı yüksek enerji ve finans sektörünün piyasanın üzerinde performans gösterdiği ortamda,  yüksek teknoloji hisselerinin ise yukarı harekette zorlandığına işaret ediyorlar.

ABD Hazine kâğıdı getirilerinde artışın büyümeye yönelik iyimser beklentilerden kaynaklandığını, enflasyon endişelerinin getirilerin yükselmesinde etkili olmadığını savunan UBS Global Wealth Management baş yatırım yetkilisi Mark Haefele, riskli varlıklar için henüz ortada bir tehdit bulunmadığını vurguladı.

ABD piyasalarında yatırımcılar bugün SEC Başkan adayı Gary Gensler'in Senato Bankacılık Komitesi'ndeki sunumunu ve Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard'ın konuşmasını izleyecekler.

Gensler'in sunumu saat 18.00'da başlayacak.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Dolarda satıcılı seyir sürebilir

Hisseler tahvil fırtınasını atlatabilir

Borsada güçlü yükseliş sonrası yatay açılış

Tahvil baskısından kurtulan Wall Street sert yükseldi

 

     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)