E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil baskısından kurtulan Wall Street sert yükseldi---

Tahvil baskısından kurtulan Wall Street sert yükseldi

Tahvil baskısından kurtulan Wall Street sert yükseldi
02 Mart 2021 - 00:37 borsagundem.com

10 yıllık tahvil faizlerindeki gerilemeyi, korona virüs aşısıyla ilgili olumlu haberler destekledi. ABD borsaları yeni haftaya sert yükselişle başladı. S&P 500 Haziran ayından bu yana en güçlü yükselişi sergiledi

ABD 10 yıllık Hazine tahvil faizlerindeki tırmanış nedeniyle zor bir haftayı geride bırakan Wall Street endeksleri, yeni haftaya sert yükselişle başladı. Endekslerin bu performansında, tahvil faizlerindeki gerileme ile Kovid-19 aşısı konusundaki gelişmeler ve teşvik paketinin Temsilciler Meclisi'nden geçmesi etkili oldu. 

Johnson&Johnson'ın hafta sonu ABD'de acil kullanım izni alan üçüncü aşı olması ve tek dozunun bağışıklık için yeterli bulunması, şirketin hisselerini yüzde 0.5 oranında yükseltti.

Temsilciler Meclisi'nin cumartesi günü erken saatlerde 1.9 trilyon dolarlık korona virüs teşvik paketini  onaylamasıyla Başkan Joe Biden da ilk yasama zaferini elde etmiş oldu. Tasarının yasalaşması için şimdi gözler Senato'da. Senato'nun paketi bu hafta için oylaması bekleniyor. 

TAHVİLLER GEVŞEDİ

ABD tahvil getirileri, ekonomik toparlanmaya yönelik bahisler nedeniyle enflasyonun hızlanacağı beklentileri üzerine geçen ay hızlı yükselişin ardından gevşedi. ABD'nin 10 yıllık hazine getirisi, bir yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 1,614'e ulaştıktan sonra yüzde 1,449'a düştü. 

HAZİRANDAN BU YANA EN GÜÇLÜ YÜKSELİŞ

Haziran ayından bu yana en güçlü yükselişini sergileyen S&P 500 Endeksi'nin performansında teknoloji hisseleri etkili oldu. Yüzde 5'in üzerinde değer kazanan Apple hisseleri, S&P 500'ün performansına en büyük etkiyi yapan hisse oldu. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 603 puan ve yüzde 1.95 oranında artarak 31.535.51 puanla günü tamamladı. S&P 500 de 90.67 puan ve yüzde 2.38 oranında artışla gün sonunda 3.901.82 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 396.48 puan ve yüzde 3,01 oranında artışla günü 13.588,83 seviyesinde kapadı. 

ISM ENDEKSİ YÜKSELDİ

Öte yandan ABD'de açıklanan verilere göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, şubatta bir önceki aya kıyasla 2,1 puan artışla 60,8'e çıkarak 3 yılın en yüksek seviyesini kaydetti.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Türkiye büyüdü, faiz ve döviz düştü, borsa uçtu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bokio kokio02 Mart 2021 06:39

    Huhuhhhaaaa asi diyo asi nerde tingir mıngır yerde huhuhuaaa sağlık ocaklarında asi yok ,,kısıtlamaya son ,,akp parti rejimi dünyada tek gisganiyola

  • İbrahim02 Mart 2021 08:35

    Ne diyon la değişik