E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
25 Kasım 2022 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri kısa işlem gününe kararsız başladı. Yatırımcıların gündeminde Çin’deki pandemi kısıtlamaları ve Microsoft’un Activision Billard’ı satın alması işleminin FTC’den geri dönmesi haberi yer alıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son gününde Şükran Günü nedeniyle yarım gün sürecek seansa karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,26 yükselişle 34.282,80 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 azalışla 4.024,19 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,55 düşüşle 11.223,53 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0266 yükselişle %3,727 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere Cuma gününde ABD borsalarında en çok konuşulan hisse video oyunu şirketi Activision Blizzard oldu. Microsoft tarafından satın alınma yolunda olan şirketin hisseleri ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) satın alma işlemine izin vermeyeceğine dair haberlerin yayılmasının ardından %4 düştü.

Borsaların bir diğer gündem maddesi ise Çin’de devam eden korona virüs kısıtlamaları. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, son günlerde artan vaka sayıları sonrasında pandemi önlemlerini artırıyor. Çin hafta başında mayıs ayından bu yana ilk Kovid kaynaklı ölüm haberini bildirmişti.

Şükran Günü sebebiyle perşembe günü kapalı olan Wall Street borsaları bugün de yarım gün işlem görecek. Yatırımcıların hafta boyunca en önemli gündem maddesi ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) son para politikası toplantısına ilişkin tutanakların açıklanmasıydı. FED’in kasım tutanakları merkez bankasının yüksek faiz uygulamalarıyla enflasyonla mücadelede ilerleme kat edildiğini ve faiz artışlarının hızının yavaşlatılmasının istendiğini gösteriyordu.

Tutanaklarda, FED yöneticilerinin önemli bir çoğunluğunun artış hızındaki yavaşlamanın uygun olduğuna karar verdiği ifadeleri yer aldı. CNBC’nin haberine göre faiz artışlarının yavaşlatılması gerektiği mesajı borsalara da etki etti. Endeksler çarşamba günü sıçradı ve dalgalı, düşük hacimli olması beklenen haftada salı günüyle birlikte iki gün üst üste yükseliş kaydedildi. Wall Street endeksleri yerel saatle 13:00’da kapanacak.

FED yavaş da olsa faizleri artıracak

 

Çin ekonomisine ikinci Kovid darbesi

 

Küresel yatırımcılar için 3 ‘şükran’ sebebi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)