E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Jackson Hole öncesi yükselişle açıldı---

ABD borsaları Jackson Hole öncesi yükselişle açıldı

ABD borsaları Jackson Hole öncesi yükselişle açıldı
27 Ağustos 2021 - 16:46 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Jackson Hole toplantılarına kilitlendi. Powell’ın açıklamaları öncesinde borsalar yükselişle açıldı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar Jackson Hole toplantısında ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası teşviklerini azaltma konusundaki mesajlarını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,26 yükselişle 35.303,64 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 artışla 4.482,16 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,20 yükselişle 14.976,37 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0110 düşüşle %1,346 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, FED Başkanı Jerome Powell Jackson Hole toplantıları sonrasında Türkiye saatiyle 17:00’da basın açıklamasında bulunacak. Powell’ın FED’in teşvikleri azaltma politikasının zamanlamasına ilişkin mesajları borsalar için kritik bir öneme sahip. Uzmanlar FED’in 120 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarını bu yıl sonlandırabileceğini belirtiyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell CNBC'ye yaptığı konuyla ilgili yorumlarında, “FED tahvil alımlarıyla ilgili teşvik sınırlamalarını yakın zamanda gerçekleştirebilir. Bu reel ekonomide ve Wall Street’te endişelere sebep oluyor. Henüz borsalarda büyük bir dalgalanmaya neden olmasa da artan Kovid vakaları ve yavaşlasa da dayanıklı bir biçimde gelen ekonomik veriler için FED’in planları sindirilmesi zor olabilir” ifadelerine yer verdi.

Jackson Hole öncesi Bitcoin'de son durum

 

Jackson Hole toplantılarının programı açıklandı

 

Boğa yatırımcıları haklı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)