E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarJackson Hole öncesi Bitcoin'de son durum---

Jackson Hole öncesi Bitcoin'de son durum

Jackson Hole öncesi Bitcoin'de son durum
27 Ağustos 2021 - 15:39 borsagundem.com

Bitcoin, ABD Merkez Bankası'nın Jackson Hole zirvesi beklenirken 47 bin dolar civarında seyrediyor.

Bitcoin fiyatı, piyasa katılımcılarının hem Fed'den hem de bugün vadesi dolacak yaklaşık 2 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesinden ipuçları beklediği geçtiğimiz 24 saatte pek bir değişim göstermedi.

Yatırımcı ve analist Rekt Capital, “Mevcut durumda piyasa güçlü bir tepki vermedi" diye özetledi.

“47 bin doların üzerinde günlük kapanış, kripto paranın gücü konusunda olumlu bir işaret olacaktır.” Bitcoin, henüz bu seviyenin üzerinde bir kapanış yapamadı ve geçtiğimiz hafta kaybettiği 50 bin dolar seviyesine yaklaşamadı.

Opsiyon piyasasında vade dolum tarihleri, yatırımcılarda aslında var olan satış baskısından daha yoğun bir endişeye yol açıyor. Opsiyon piyasasının açık pozisyonları, cuma günü itibarıyla son üç ayın en yüksek seviyesi olan 9,19 milyar dolara yaklaştı.

Diğer yandan Fed'in sanal Jackson Hole zirvesinin, ekonomi politikasında gelecekte koronavirüs ile ilişkili yapılabilecek değişikliklere ışık tutması bekleniyor.

Zirve sonrası varlık satın alımları azaltılabilir ve bu durum geleneksel varlık yatırımcıları arasındaki duyarlılığı değiştirebilir.

Enflasyon politikasıyla ilgili ipuçları da alternatif varlıklara olan talebin artmasına neden olabilir. ABD doları, Fed'in açıklaması beklenirken değer kazandı, ki bu durum Bitcoin için genellikle olumsuz bir işaret olarak görülüyor.

Bitcoin portföy güvencesi görevi görebilir mi?

Bitcoin'in düşüşü piyasayı endişelendirmedi

Bitcoin'de analistleri ikiye bölen hareket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)