E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif başlangıç bekleniyor---

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor
06 Mayıs 2024 - 07:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor

S&P, Türkiye'nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltirken, kredi notu görünümünü Pozitif olarak korudu.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Pozitif görünümler not artışlarının devamının habercisi.

Şimşek: 2026 yılında tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, "Kamusuyla, özel sektörüyle, sivil toplumuyla bu mücadelede bütün kesimlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Gereksiz harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor." dedi.

Yılmaz: 2026'da enflasyon tek haneye ulaşacak.

Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak.

CIA Direktörü Burns, Gazze'de ateşkes ve esir takası mutabakatı müzakereleri için Katar Başbakanı Al Sani ile görüşmek üzere Doha'ya gitti.

ECB Üyesi Lane: Haziran'da faiz indirimine gitme ihtimali güçlendi.

Chicago Fed Başkanı Goolsbee, Fed’in üç aylık nokta grafiğini, her birine bilgi veren bireysel ekonomik beklentileri de dahil ederek güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan, Asya'ya sattığı ham petrolünün fiyatını artırdı.

MKK verilerine göre geçen hafta bir önceki haftaya göre yatırımcı sayısı 553.683 kişi azaldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Mayıs ortasında Çin'i ziyaret etmeyi planlıyor.

Ne olacak?

Hazine, bugün tahvil ihaleleri düzenleyecek.
İngiltere ve Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Avrupa’da PMI verileri açıklanacak.
TCMB’nin 2024 yılı II. Enflasyon Raporu Toplantısı Perşembe günü gerçekleşecek.
MSCI Endeks değişiklikleri 14 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde pozitif başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı 362 puan artışla 10.277 seviyesinden TL bazlı rekoru ile tamamladı. Spor sektörü BİST'ten negatif ayrışırken, tekstil, aracı kurumlar ve ticaret sektörleri geçen haftanın en çok kazandıran sektör grupları oldular. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu yukarı yönlü revize etmesi ile BİST100 endeksinin güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

S&P’nin rapor detaylarına bakıldığında ise; S&P Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltti, görünümü pozitif olarak belirledi. Raporda Türkiye'de yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin de etkisiyle para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceğinin düşünüldüğü belirtilen açıklamada, gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artacağının, cari açıkların daralacağının, enflasyon ve dolarizasyonda düşüşün öngörüldüğü kaydedildi. Politika yapıcıların, cari açığın daraldığı ve dolarizasyonun tersine döndüğü ortamda enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarması halinde Türkiye'nin kredi notunun yükseltilebileceği ifade edildi.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 11.805 - 11.938 fiyat aralığında işlem görerek günü 11.901 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 2.530 artışla 260.444 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 11.454 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 12.250’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 12.450 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 11.450 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 12.150 ve 12.250 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 11.650 ve 11.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Otomotiv Sektörü: Nisan ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %20,61 azalarak 61.448 adete, hafif ticari araç satışları %28,6 azalarak 14.471 adete geriledi. Toplam otomobil ve hafif araç satışları ise %22,3 artarak 75.919 adete geriledi. Ocak - Nisan döneminde otomobil satışları %16,62 artarak 294.837 adete yükselirken, hafif ticari araç satışları %5,2 azalarak 76.601 adete geriledi. Toplam otomobil ve hafif araç satışları ise %11,3 artarak 371.438 adet oldu.

Altın, Orta Doğu'daki gerilimin etkisiyle yükselişte

 

Borsada yatırımcı sayısı geriledi

 

Bir yılda en çok kazandıran hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)