Ana SayfaPiyasaEnver Erkan: 7 Haziran çok kritik---

Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik

8 / 8
Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik
23 Mayıs 2018 - 08:58 www.borsagundem.com

BİR PORTFÖYDE NELER OLMALI?

- Yatırımcı bu ortamda nasıl bir pozisyon alsın? Portföy öneriniz ne olur? 

Enver Erkan: Bu ortamda yatırımcıların pozisyonlarını korumasında yarar var. Hiçbir şey yapmamak yatırımcı davranışıdır derler ya biraz sanki o dönem içerisindeyiz. Dolayısıyla yakın dönem belirsizlikleri çözülmediği sürece çok yüksek getiri beklemesinler. Tabi dövizdeki hareketlilik değerlendirilebilir. Ben TL bazlı altın fiyatının da burada ön plana çıkacağını tahmin ediyorum. Ama yine söylüyorum korumada kalmada yarar var. O yüzden ben portföyün yarıya yakınını sabit getirili menkul kıymet tarafında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde TL mevduat ve döviz mevduatı ağırlıklı. Yüzde 20 TL bazlı altın. Geri kalan yüzde 30’u da onar onar şekilde euro, dolar ve hisse şeklinde bölüştürebilirsiniz.

- Halka arzlar için görüşünüz nedir?

Enver Erkan: Son zamanlarda iptal olan Beymen ve Defacto halka arzları, aslında başarılı olması beklenen halka arzlardı. Şok işlem görmeye başladı, ama Penta ertelendi. Tabi burada muhtemelen oluşan piyasa koşullarında talebin yetersiz gelmesi ve halka arz fiyatının düşürülmek istenmemesi gibi faktörler etkili oldu. Dolayısıyla bu ertelenen halka arzlar daha iyi piyasa koşulları olduğu zaman ve piyasada yükseliş potansiyelinin görüldüğü zamanlarda tekrardan devreye sokulacaktır. Bu ne zaman olur? Muhtemelen seçim sonrası veya yılsonuna kalacaktır. Sonuçta geç olsun güç olmasın diyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca23 Mayıs 2018 10:34

    işsizlik, cari açık, bütçe açığı, enflasyon yüksek olursa, faizler de yükseli, dolar da çoşar. ekonominin başına zeybekçi gibi bir getirirsen, bütüm alem senlen dalga geçer, ekonomini böyle süründürür...