Ana SayfaPiyasaEnver Erkan: 7 Haziran çok kritik---

Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik

6 / 8
Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik
23 Mayıs 2018 - 08:58 www.borsagundem.com

“DÖVİZE HASSASİYETİ OLAN SEKTÖRLERİMİZİN BİRAZ DAHA FAZLA ÜSTÜNDE DURULMALI”

- İkinci çeyrekte hangi sektör ve hisseler öne çıkar? 

Enver Erkan: İlk çeyrekteki sektör görünümleri bize iyi bir fikir sunuyor aslında. Genel olarak baktığımızda karlılıklar iyi görünüyor. Bankacılık, havacılık gibi…

Döviz kurlarındaki hareketlilik çerçevesinde dövize hassasiyeti olan sektörlerimizin de biraz daha fazla üstünde durulması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedir? İhracat girdisiyle sürekli döviz girişi sağlayan yani döviz geliri olan şirketler ve döviz pozisyon fazlası olan şirketler olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda enerji sektörü çok riskli bir sektör. Otomotiv sektörü yüksek ihracat girdisi yine aynı şekilde.

Emtia fiyatlarından gelen etkiyle lastik demir-çelik sektörünü ön planda tutuyorum ki 2 demir-çelik şirketi BİST-30 içinde.

Bunun haricinde cam, çimento ve GYO sektöründe ise konut ve bağlı sektörler biraz olumlu yönde etkilenecek görüntüsü var. Özelikle son dönemdeki konut kampanyaları ve bankaların konut kredisi faizi indirimleri etkili olacaktır. Ama bunun etkilerini üçüncü çeyrekte göreceğiz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca23 Mayıs 2018 10:34

    işsizlik, cari açık, bütçe açığı, enflasyon yüksek olursa, faizler de yükseli, dolar da çoşar. ekonominin başına zeybekçi gibi bir getirirsen, bütüm alem senlen dalga geçer, ekonomini böyle süründürür...