Ana SayfaPiyasaEnver Erkan: 7 Haziran çok kritik---

Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik

2 / 8
Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik
23 Mayıs 2018 - 08:58 www.borsagundem.com

“7 HAZİRAN KRİTİK BİR TARİH”

- 24 Haziran erken seçiminin piyasalar açısından pozitif ve negatif etkileri ne olur?

Enver Erkan: Şu anki durum itibarıyla çok ortada diyebileceğimiz bir resim var. Aslında seçimden ziyade, seçim sonrasında ortaya ne gibi senaryolar çıkabileceği. Çünkü çok bilinmeyenli bir denklem söz konusu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ne olacak? Meclis aritmetiği nasıl oluşur? Çoğunluk kimde olur? Ters bir aritmetik olursa tekrar bir seçim olur mu? Ekonomik kadrolar nasıl şekillenir? İşte piyasalar tamamen bunlara bakıyor.

Klasik piyasalar seçim öncesi zorlanabiliyor. Biliyorsunuz son dönemde TL varlıkları açısından ekstre faktörler de devreye girdi. Ama erken seçim senaryoları biraz daha netleşirse belirli bir yatırımcı davranışı oluşacaktır. Bunun yanı sıra Merkez Bankası’nın TL’yi korumak için ne gibi aksiyonlar alacağı da çok önemli. O bakımdan 24 Haziran öncesinde, 7 Haziran kritik bir tarih. Dolayısıyla bu iki değişken çok önemli.  

- Dolar nereye gidiyor? Tırmanışı durduracak formül var mı?

Enver Erkan: Dolar nereye gider? Malum dolar rekor üstüne rekor kırıyor. Tabi piyasada artan faiz ikileminin ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada özelikle son zamanlarda piyasa hassasiyeti deneniyor. Nedir bu? Piyasa şu anda Merkez Bankası’nın ara toplantı için noktasını test ediyor. Ama bunun neresi olduğunu bilmiyoruz. Beklentiler özelikle Merkez Bankası’nın 7 Haziran’da aksiyon alabileceği ya da öncesinde takvim dışı toplantı yapacağı yönünde.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca23 Mayıs 2018 10:34

    işsizlik, cari açık, bütçe açığı, enflasyon yüksek olursa, faizler de yükseli, dolar da çoşar. ekonominin başına zeybekçi gibi bir getirirsen, bütüm alem senlen dalga geçer, ekonomini böyle süründürür...