E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul hafif yükseldi---

Borsa İstanbul hafif yükseldi

Borsa İstanbul hafif yükseldi
23 Ağustos 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne yatay seviyeden başlayan Borsa İstanbul yüzde 0.33 oranında yükselişle 108 bin 952 puandan kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Jackson Hole toplantısı öncesinde kararsız seyrine devam ediyor. Endeks güne yüzde 0.12 oranında yükselişle 108 bin 727 puandan başladı.

Endeks gün içinde temkinli duruşunu sürdürdü ve gün ortasına yüzde 0.39 oranında yükselişle 109 bin 17 puandan girdi.

Sakin seyrini sürdüren Borsa İstanbul günü yüzde 0.33 oranında yükselişle 108 bin 952 puandan tamamladı.

Açılışın ardından en düşük 108 bin 645 puan, en yüksek 109 bin 247 puanı gördü.

Bugün açıklanacak önemli veriler 23/08/2017

KÜRESEL PİYASALAR

Asya borsaları ABD ve Avrupa borsalarındaki yükselişe ayak uyduramadı ve yatay seyretti.

Wall Street’te teknoloji şirketleri yükselişi desteklerken Avrupa borsalarında da madencilik şirketlerindeki prim piyasaları yukarı çekti. Perşembe ve Cuma günü yapılacak olan Jackson Hole öncesinde piyasalarda sakin seyir devam ediyor. Wall Street’te teknoloji hisselerindeki yükselişin öncülüğünde günü güçlü kazanımlarla bitirdi. Dow Jones yüzde 0.9, S&P 500 yüzde 1 ve Nasdaq yüzde 1.4 yükseldi. Avrupa borsaları da madencilik şirketlerinden gelen beklentilerin üzerindeki bilanço sonuçları ve düşük seyir izleyen euronun desteğiyle dün yükseldi.

Günün önemli şirket haberleri 23/08/2017

DOLAR 3.49 TL'NİN ALTINDA

Jackson Hole toplantısı öncesi Dolar/TL, dünün ardından bugüne de 3,50 seviyesinin altında başladı. Açılışın ardından dolar 3.50 TL seviyesine yükseldi. Saat 18:04 itibariyle dolar/TL 3.4897 seviyesinde seyrediyor.

Euro ise 4.1232 lira seviyesinde seyrediyor. Euro/dolar paritesi ise 1.1812 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL uzun süredir beklenen psikolojik seviye olan 3.50'yi hafta başında aşağı yönde kırmasının ardından iki ayın en düşük seviyesinde dar bantta yatay bir seyir izliyor. Bankacılar bugün iç piyasada TÜİK'in açıklayacağı tüketici güven endeksi verisini, dış piyasada ise Euro bölgesi ve ABD ekonomilerine ilişkin öncü imalat ve hizmetler PMI verilerini izleyecekler. Verilerin piyasalarda büyük bir değişim yaratması öngörülmezken piyasaların gözü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'de düzenleyeceği yıllık sempozyuma çevrilmiş durumda. Her ne kadar Avrupa ve ABD merkez bankası başkanlarının para politikasına ilişkin güçlü bir sinyal vermesi beklenmese de, açıklamalar yakından takip edilecek. Uzmanlar, Fed yetkilileri arasında düşük enflasyon endişelerinin yaygın olduğunu gösteren tutanakların ardından Yellen'in piyasalara yön verecek bir açıklama yapmasının beklenmediğini belirtiyorlar. ECB Başkanı Mario Draghi ise konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre, para politikası hakkında yeni mesajı vermeyecek. Yaklaşık bir aydır 3.50-3.55 bandında sıkışık bir seyir izleyen dolar/TL hafta başında 27 Haziran'dan bu yana en düşük olan 3.4920'ye kadar geriledi. Analistler 3.50 civarının genel olarak lokaller açısından alım fırsatı olarak görüldüğünü, dolayısıyla bu seviyenin altında kalıcılığın çok da kolay olmadığını belirtiyor. Küresel piyasalarda ise dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD hükümetinin çalışmalarını askıya alarak tüm zorunlu olmayan federal hizmetleri kapatması hakkındaki açıklamalarının ardından dalgalı bir seyir izliyor. ABD'nin Phoneix kentinde destekçilerine hitaben yaptığı konuşmada Trump, ABD-Meksika sınırına duvar örme vaadine atıfta bulunarak "Kamu çalışmalarını askıya almak zorunda kalsak bile bu duvarı inşa edeceğiz" dedi.

Altında 'Jackson Hole' sessizliği

Petrol yükselişini 48 dolar civarında durdurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)