E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında 'Jackson Hole' sessizliği---

Altında 'Jackson Hole' sessizliği

Altında 'Jackson Hole' sessizliği
23 Ağustos 2017 - 08:06 borsagundem.com

Jeopolitik gerginliğin azalmasıyla kayıplarını koruyan altın Jackson Hole zirvesini bekliyor. Analistler, altın yatırımcılarının Jackson Hole zirvesine kadar pozisyonlarını kapattığını açıkladı

Altın fiyatları, perşembe günü ABD'nin Jakcson Hole kasabasında başlayacak olan merkez bankacıları toplantısı yaklaşırken, jeopoitik gerginliklerin geri planda kalması ile birikte kayıplarını korudu.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.5 düştükten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 11:02'de ons başına 1,285.42 dolarda kaldı.

Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Jackson Hole'da düzenlenecek olan yılık sempozyuma katılacak merkez bankacılar arasında yer alıyor.

Singapur'da Oanda'nın kıdemli piyasa analistlerinden Jeffrey Halley, yatırımcıların Jackson Hole sempozsyumu öncesi pozisyonlarını kapatıyor göründüğünü söyledi.

Halley, "Kısa vadede daha derin bir düzeltme dikkatlerden uzak tutulamaz, ancak daha büyük resme bakıldığında, altının fiyat hareketi yapıcı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD'nin yaptırımları sıkılaştırmasına karşın, Kuzey Kore'nin son geri adımının nükleer program konusunda müzakerelerin yolunu açabileceğini söyledi.

Singapur'da Phillip Futures analisti Zhou Shiwei, "altındaki ralli, ABD ile Kuzey Kore arasındaki tansiyonun azalması ile birlikte durdu," dedi ve altının daha da düşebileceğini, ancak 1,268-1,270 dolar bölgesinde iyi bir destein olduğunu sözerine ekledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra fazla deişmedi.

Çin'de Şanghay Vadei İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.2 düşerek gram başına 278.65 yuana inerken, Aralık vadeli gümüş yüzde 0.2 kayıpla kilogram başına 3,958 yuana geriedi.

Uuslararassı piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.2 düşüşle ons başına 16.9570 dolara gerilerken, platin yüzde 0.3 düşüşle ons başına 974.46 doar ve palladyum yüzde 0.4 düşüşle 974.46 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)