Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasa dalgalanmaları ve yatırım

09 Temmuz 2021, 14:05 - -

Piyasalar zaman zaman aşağı ve yukarı hareket eder. Dalgalanmalar yaşanabilir ancak uzun vadede birikimli getiriler kazandırır.

Borsa, döviz, kıymetli madenler, fonlar; dönem dönem farklılaşan getirileri ile yatırımcıların radarında yer alıyor. Güvenli limanda olmak isteyenler altın, döviz ve mevduatları tercih etse de burada da getiri farkları oluşuyor.

BIST 100 Endeksi’nin günlük seyri



Borsada zayıf bir seyir var. Bunun ana nedenlerine baktığımızda: 1) Yabancı satışları, 2) Kurumsal yatırımcıların satışları 3) Yurt içerisinde bozulan makro ekonomik veriler.

Borsadaki zayıf seyir bir süre daha devam edebilir. Bu nedenle yatırımcıların temkinli hareket etmesinde fayda var.

Üretici Fiyatları (ÜFE) artışı yeniden zirvede
Üretici fiyatlarındaki artış yeniden zirve seviyeye yükseldi. 2018 kur krizinde 46,15’e kadar çıkan üretici fiyatlarındaki artış 2021 haziranında 42,89’a yükseldi. Enflasyondaki artış merkez bankasının faize ilişkin hareket alanını daralttı.

Altın hareketli
Altının onsu 1.803 dolar seviyesinde bulunuyor. Haziran sonunda 1.743 seviyesinden yukarı doğru başlayan hareket sürüyor. Altında 1.750 desteği aşağı kırılmadıkça güçlü seyrin sürmesi beklenebilir.

İLK ÇEYREKTE SATIŞ VE KARI YÜZDE 50 ARTAN ŞİRKETLER

Yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın ilk çeyreğine göre satış ve karı çeyreklik dönemde yüzde 50 oranında artan 31 borsa şirketi var. Listedeki 31 Şirket şöyle:



Aracı kurum hisse önerilerinde öne çıkanlar

Aracı kurumların borsa tahminlerinde revizeler yapıyor. Borsa 30 ve Borsa 50 hisseleri ağırlıklı yapılan rapor çalışmalarının son güncel hali ve tahminler:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ11 Temmuz 2021 11:52

    Adnan bey daha önce 2021-3 aylık bilançolar açıklandıktan sonra sizinde aynen bu tablodaki gibi  işfin, ülker,oyak çimento dan rakamlar iyi daha iyi yerlere gelecek diye ben de aldım ben aldıkca fiyatı düşürdüler biraz daha aldıkca her gün fiyatları düşürdüler.ama  bunların yanında esamesi dahi olmayan hisseler ise her gün tavan tavan gitmektedir.resmen borsa değil kumarhane oldu.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Temmuz 2021 11:40

    Adan bey lütfen kızma ama daha önceleride tablunuzdaki yer alan mesala ülker gıda bilançosu 100 milyon TL zarardan 500 milyon TL kara, işfin 27 milyon kardan 104 milyon kara, oyak çimende keza öyle astromik karlar yapanlar var idi 15 gün önce aldık yükselir diye biz aldıkca elimize verdiler biz aldıkca elimize verdiler.bu dediklerim sizin şuanda yer alan şirketlere 20 basar.tablodaki  ilk 5 sırada yer alanlara bir şey diyemem ama diğerleri söyleğim şirketlerin karıının 10-20 biri karları .

  • Acemi borsacı09 Temmuz 2021 23:50

    Adnan Bey'in çalışması takdire şayan lakin,Hisse analizinde intıra beyi tek geçerim.hanGi hisseyi önerdiyse aldım hiç de zarar etmedim.

  • Hırsızlar 09 Temmuz 2021 14:28

    Tborg adam yerine koyan yok, kar %1000 değişim gösterdi, atın bu şirketi borsadan. Kasadaki nakit 1.1 milyar dağıtılan kar 0.1 milyar, hisse desen POİP yatırımcıyı bezdirme derdinde, yatırımıcıyı düşünen bir şirket yok