Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Dolarda yeni hedef nerede?

27 Ağustos 2019, 14:39 - -

Dolar kurunun 5,62 direncini kırması ile ilk hedef olan 5,84’ler test edildi. Piyasalar kapalı iken Asya piyasasında 6,39 seviyesi bile görüldü. Peki, şimdi kurda yeni hedef ve senaryolar nelerdir?

Dolar kuru içerisinde hareket ettiği alçalan kanalın direnç seviyesini yukarı doğru kırdı. Bu alçalan trend bir yıldır devam eden bir trend idi. Bu nedenle kırılması önemli. Dolar/TL 5,84 seviyesinin üzerinde hareket etmeye devam ederse ki, şuanda seyri o yönde, ilk hedefi 5,92 seviyesi olacak.

Kurda geçtiğimiz pazar günü yaşanan ve 5,75’ten 6,39’lara doğru gelişen atağın Asya piyasalarında diğer piyasalar kapalı iken gerçekleşmesi bir çok spekülasyonu da beraberinde getirdi.

Londra ve İstanbul kapalı iken TL’de yapılan bu atağın acaba bilinçli mi gerçekleştirildiği tartışıldı.

Bundan sonraki hareketler biraz daha detaylı olarak incelenecektir.

 

Risk primi hala yüksek

Türkiye’de risk primi hala yüksek ve 420 seviyesinin üzerinde bulunuyor. Risk primi düşmedikçe kurun 5,60’lı seviyelerin altında kalıcı hareketi zor görünüyor.

Aracı kurumların ortak hisse önerileri

5 aracı kurumun toplam 22 farklı haftalık hisse önerisi sunduğu raporlarında Enka İnşaat, TAV Havalimanları, Tekfen Holding, Anadolu Grubu Holding ve Akbank hisseleri ön plana çıktı. 6 aracı kuruların ortak hisse önerilerine bakıldığında ancak ikişer hissede ortak noktaları bulunuyor.

Aracı kurumların hisse önerileri içerisinde sanayi şirketlerinin ağırlığı dikkat çekiyor.

Bankalar ve özel finans kurumları içerisinde yalnızca Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Vakıflar Bankası ve Garanti Bankası hisseleri yatırımcılara öneri olarak sunuldu. Holdingler içerisinde ise Sapancı Holding ve Anadolu Grubu Holding hisse önerisi olarak borsa yatırımcılarına önerildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)