Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsa İstanbul’da haftalık yükseliş sürecek mi?

21 Kasım 2022, 11:40 - -

Borsa haftalık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Peki, bu seyir devam edecek mi?

Borsada hisse bazında büyük dalgalanmalar yaşansa da BIST 100 Endeksi’nde yükseliş seyri devam ediyor. Yeni yatırımcıların da katılımı ile birlikte yükselişin ivmesi korunuyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 4.526,73 puanda. Endeks tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Hisse senetlerinde haftalık bazda yüzde 1,6 getiri oluştu. Haftalık bazda güçlü seyir korunuyor.

ENDEKS HAFTALIK BAZDA YÜKSELEN TRENDİNİ KORUYOR

Bankacılık hisselerinin hareketlendiği görülüyor. Son bir hafta içerisinde bankacılık hisseleri endekse en fazla destek veren sektör oldu.

BANKA SEKTÖRÜ 3 HAFTADIR ÇIKIŞTA

Banka sektörü 3 hafta üst üste getiri sağladı. Sekiz haftalık ortalamasının üzerinde bulunuyor.

Sektörel bazda haftalık performansalara baktığımızda bankacılık yüzde 8,3, sanayi yüzde 3,5 değer kazanırken, ulaştırma yüzde 4,5 geriledi.

Yatırımcılar Sasa ve Hektaş hisselerini izliyor. Bu hisselerdeki hareketler endeksin seyrini de etkiliyor. Sasa piyasa değeri en yüksek borsa şirketi. Bu nedenle her hareketi endeks üzerinde etkili.

İZLENECEK MAKRO VERİLER

Bu hafta içeride takip edilecek makro veriler şöyle; Tüketici Güven Endeksi, Reel Kesim Güven Endeksi, Kapasite Kullanımı, TCMB Faiz Kararı olacak. Ayrıca Moody’s in Ülke Kredi Notu Değerlendirmesi mevcut.

FITCH’İN NOT DEĞERLENDİRMESİ

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B' görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti. Kuruluştan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin 'B' notu, zayıf dış finansmanı, giderek artan müdahaleci ve geleneksel olmayan politikalar nedeniyle artan ekonomik bozulmaların yanı sıra siyasi ve jeopolitik riskleri yansıtıyor" ifadeleri kullanıldı. Türkiye'nin enflasyonun 2023'te ortalama yüzde 59 olmasını öngörürken, 2022'de büyüme oranının yüzde 5,6'ya çakacak.

Fitch’in not değerlendirmesi önemli olmakla birlikte piyasalar üzerinde bir etkisi yok. Zaten yabancı payı geriliyor. Zaten Türkiye’nin bir yatırım yapılabilir ülke notu yok. Bu nedenle CDS’ler daha fazla izleniyor. Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi ise 597 seviyesinde. Temmuz ayında bu oran 900’lere kadar yükselmişti. Kredi risk priminde gerileme olmasına rağmen hâlâ yüksek seviyelerde olduğu unutulmamalı.

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında hisse senetlerine ilgi devam edecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fasfakir babafingo cafer 22 Kasım 2022 07:46

    trol gardaşlar dolmuş yorumlarda kılıçdara saldırıyolaaaa .hahuhauh saldıracanıza işfinanstaki yüzde 35 pay borsada nasıl el değiştirdi onu sorun .chp atama yöneticiler işsandık çalışan memurlar nasıl izin verdi bu değişime dünyada eşi yok .kılıçdaroğlu borsaya spk ya saldırıyo da önce kendi çöplüğğndeki pislik duruyo.binlerce k.y nasıl mağdur edildi.ve bu % 35 pay nerde şimdi .dünyada eşi benzeri varmı .nasıl bi organize iş.kabak gibi ortada.varsayım değil. troller bunu sorgulayın bence 

  • Nazim arat22 Kasım 2022 01:14

    Ülkemizi seven anamuhalefet yok sorun bu. Ulke yandın, yıkılsın da iktidar olalım kafasi var adeta

  • KILIÇDAR SUSARSA ÇIKAR ELBET21 Kasım 2022 13:02

    Milli güvenlik sorunu yalandaroğlu sussa borsaya yabancıda gelir uçarda kaçarda. Ama adam ülkede ne iyi gidiyorsa ona saldırıyor.

  • FİNANS DÜNYASI21 Kasım 2022 12:00

    hemde kaymaklı kadayıflı sürer.dikkatli olun.