SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVEDE KÂR SATIŞI -
SORU : Korona virüsü nedeniyle içinde bulunduğumuz şu durumda sizce İş Yatırım Ortaklığını portföyümde tutmaya devam etmeli miyim? Yoksa yönünü aşağı çevirme ihtimali daha mı yüksek? Gönderen : Mustafa 27.08.2020, 20:00

İş Yatırım Ortaklığı, yükselen kanal içindeki seyrini koruyor. Hisse, son olarak 6 Ağustos 2020 günü en yüksek 3,62 TL’yi test ettikten sonra gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Son işlem günü olan 27 Ağustos günü ise kapanışını 2,91 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut fiyat destek bölgesinde ve tutunma çabası öne çıkıyor. 2,90 TL’nin üzerinde kalmayı başardığı taktirde yukarı yönlü trendin de sürmesi teknik olarak mümkün olabilecek. Öte yandan şirkete ait portföyün pay başına net aktif değeri 1,46 TL. Bu tutar borsadaki işlem fiyatının hayli gerisinde kalıyor. Piyasada oluşan fiyat, şirketin portföy değeriyle uyuşmamakta. Son üç haftada gözlenen satışlar ise düşüşe yol açıyor. Oysaki alıcılar uzunca süredir alım yönlü işlemlerini sürdürmüştü. Alıcıların tekrar alıma dönmesi halinde ise beklentinin korunduğu şeklinde yorumlanmalı. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin 2020 altı aylık bilançosuna göre kârlılıkta ciddi bir düşüş söz konusu. Son dört yıldır kârını düzenli şekilde yükseltmeyi başaran firmanın bu yıl sonunda da kârdaki artışı sürdürebilmesi için ikinci yarıda ivmeyi yükseltmesi önemli. Kârdaki düşüşün devam etmesi halinde ise beklentide kırılmaya yol açabileceği gibi fiyatı da olumsuz yönde etkileyecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

IS YAT. ORT. ISYAT

Alış0,00

Satış11,09

Gün İçi En Düşük11,01

Gün İçi En Yüksek11,21

PD/DD4,85

FK0,00

Fiyat11,09

Değişim0,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI