SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Şu anki piyasa koşullarında bir çok şirket aşağı giderken İşyat’ın yukarı trendi ve her yıl sabit temettü verdiği göz önünde tutulduğunda söz konusu kağıdı almak istiyorum. Kağıtla ilgili bilgi verebilir misiniz? Alım noktası neresi olmalı? Gönderen : Doğukan13.10.2019, 19:19

Yatırım ortaklığı sektöründe olup da düzenli yükseliş kaydeden ender firmalardan birisi olan İş Yatırım Ortaklığı, halihazırda yükselen bir trendde hareketini sürdürüyor. Hisse, arada düzeltme hareketlerinde bulunsa da uzun süredir çıkışını koruyor. Son olarak geçtiğimiz ağustos ayında en yüksek 1,36 TL’ye kadar çıktı ve buradan gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Son iki ayda ise zirvede yatay bir seyir izliyor. Şirket düzenli şekilde her yıl nakit temettü veriyor ve bu yönüyle de istikrarlı bir duruş sergiliyor. Bu da içinde yer aldığı sektörün performansından farklı bir çıkış sergilemesine imkan sağlıyor. Zira BIST MKYO Endeksi, uzun vadede yatayda dalgalı bir performans sergilerken İş Yatırım aynı zaman diliminde çıkış trendini korumayı başardı. Hissedeki çıkışa rağmen mevcut fiyat kazanç oranın 3,24 seviyesinde bulunması yükselme potansiyelini sürdürmesine yol açıyor. Zira sektörün f/k oranı 6,77 seviyesinde bulunuyor. Yükselişe rağmen sektör ortalamasının gerisinde bulunması çıkış potansiyelinin korunduğu şeklinde yorumlanabilir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

IS YAT. ORT. ISYAT

Alış0,00

Satış11,09

Gün İçi En Düşük11,10

Gün İçi En Yüksek11,17

PD/DD4,85

FK0,00

Fiyat11,09

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI