SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıPAY DEĞERİNİN ÜZERİNDE-
SORU : İsyat hisse senedi düşmeye devam mı eder yoksa yakın gelecekte tekrar yükselir mi? Bilgi sahiplerinin değerlendirmesini bekliyorum. Gönderen : Veli Aslan17.06.2021, 11:38

İş Yatırım Ortaklığı 2009 yılından bu yana yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Bazı yıllar ivme kazanırken bazı yıllar yataya yakın bir eğimle hisse çıkışını sürdürdü. Son olarak Ağustos 2018’den sonra hızlı bir yükseliş kaydetti ve Şubat 2020’ye kadar bu sert hareket devam etti. Hisse, Ağustos 2018’de düzeltilmiş verilerle 48 kuruştan işlem görürken 3 Şubat 2021 gününe gelindiğinde düzeltilmiş verilerle 4,49 TL’yi test etti. Buradan gelen kâr satışlarıyla aynı sertlikle gerilerken şimdilerde 2,89 TL seviyelerinde işlem görüyor. Teknik olarak hissenin uzun vadeli çıkış trendi korunuyor. Bununla birlikte şirketin pay başına net aktif değeri yaklaşık 1,46 TL seviyelerinde bulunuyor. Mevcut işlem fiyatı birim pay değerinin üzerinde seyrediyor. Şubat ayından bu yana gözlenen düşüşe rağmen hâlâ işlem fiyatı pay değerinin üzerinde. Bu noktada hemen belirtmek gerekir ki yatırımcıların değişen koşullara göre yatırım ortaklıklarına yönelimlerinde de farklılıklar oluşabilmekte. Daha önceleri yatırım ortaklıkları birim pay değerinin altında işlem görürken olası fiyat çekilmelerine karşı yatırımcıların güvence aralığı bırakmayı tercih ettikleri gözleniyordu. Şimdilerdeyse işlem fiyatlarının genellikle pay değerinin üzerinde oluştuğu görülüyor. İş Yatırım’ın fiyatı da birim pay değerinin üzerinde seyrediyor. Bu durum düşüşe rağmen yatırımcıların hisseye yönelik beklentilerini korudukları şeklinde yorumlanabilir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

IS YAT. ORT. ISYAT

Alış0,00

Satış11,09

Gün İçi En Düşük11,01

Gün İçi En Yüksek11,21

PD/DD4,85

FK0,00

Fiyat11,09

Değişim0,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI