SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARA RAĞMEN YATIRIMCISI BEKLENTİLİ -
SORU : GSD Denizcilik uzun vadeli yatırım için uygun bir hisse mi? Üç aydır yerinde sayıyor. Gönderen : Naci Şahin05.04.2024, 02:01

Kısa vadeli yatırımcılar trendleri takip eder. Hissenin iniş ve çıkışlarından yararlanarak kazanç elde etmeye çalışırlar. Bu itibarla teknik göstergeler ve analizler daha önemlidir. Uzun vadeli yatırımcılar ise şirketin mali yapısını önemser. Firma gelir ve kâr büyümesi sergileyebiliyor ve uzun vadede pazarını büyüteceğine dair öngörü varsa hisseye yönelim de artar. Aksi taktirde mesafeli bir duruş sergilenir. GSD Denizcilik, henüz 2023 yıl sonu verilerini paylaşmadı. Son açıkladığı dokuz aylık mali verilerine göre dönem sonu ana ortaklık faaliyetlerinden ötürü zarar söz konusu. Oluşan zararda sınırlı artan hasılata rağmen maliyet ve giderlerin daha yüksek artması firmanın dönem sonunda zarar açıklamasında belirleyici oldu. Büyük bir değişiklik olmazsa 2023 yıl sonu verilerinde de zarar gözlemek şaşırtıcı olmayacak. Şirketin geçmiş verileri incelendiğindeyse geride kalan dört yıllık mali tablosunun ilk ikisi zararla sonuçlandığı görülüyor. Son ikisinde ise kârda kayda değer bir artış yaşandı. Hissenin fiyatı düzeltilmiş verilerle Ağustos 2018’de en düşük 43 TL seviyesinde bulunurken şimdilerde 10 TL seviyesinde işlem görüyor. Son bir yıldır zirvesinde yatayda dalgalı bir seyir izleyen hisse, 11 TL’yi aşmada zorlanıyor. Geçtiğimiz yıl temmuz ayından bu yana iki kez bu seviyenin aşılması denendiyse de her ikisinde de satışlarla birlikte hisse geriye düştü. Son kapanış verisine göre hissenin fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının üzerinde seyrediyor. Piyasa defter deri ise ortalamanın altında yer alıyor.

GSD DENIZCILIK GSDDE

Alış0,00

Satış10,56

Gün İçi En Düşük10,11

Gün İçi En Yüksek10,58

PD/DD1,04

FK0,00

Fiyat10,56

Değişim4,55%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI