SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : GSDDE hissesinde maliyetim 4.50. İki aydır beklemedeyim. Nasıl bir strateji izlemem doğru olur? Gönderen : Hasan Ardıç30.08.2020, 13:57

Borsada kazanç elde etmenin nihayetinde tek bir yolu yoktur. Farklı bakış açısı ve beklentiye bağlı olarak kâr etmek mümkündür. Ancak bu noktada önerimiz uzun vadede büyüyen firmaların tercih edilmesidir. Neticede böylesi bir durumda düşük riskle getiri sağlamak da mümkün olacaktır. Bu yaklaşım tarzı beraberinde takip edilen firmaların mali yapılarını da önemli hale getirmektedir. Gelir ve kârlılığını istikrarlı şekilde büyütmeyi başaran firmaların uzun vadede prim yapma potansiyeli de yükselecektir. GSD Denizcilik’in de bu bakış açısıyla takip edilmesinde yarar var. Şirketin geçmiş mali yapısı incelendiğindeyse son beş yılın dördünde zarar ettiğini gözlemekteyiz. Son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda da bir önceki yılın aynı dönemine göre zararın artarak devam etti. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse mart ayında en düşük seviyesi 1,35 TL’yi test ettikten sonra hızla yükseldiği gözlendi. Haziran ayında en yüksek 5,08 TL’nin ardından gelen kâr satışlarıyla birlikte gerileyen hisse şimdilerde 4,00 TL’den işlem görüyor. Zarar etmesinden dolayı fiyat kazanç oranı bulunmayan şirketin piyasa defter değeri ise 1,3 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran sektör ortalamasının altında kalmakla birlikte son beş yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Yükselen fiyat piyasa defter değerini de beraberinde yukarı çekti. Fiyatın mevcut seviyenin aşağısına kaymadan piyasa defter değerinin ortalamalara gelebilmesi için şirketin kârlı bir yapıya kavuşabilmesi önemli. Aksi taktirde artan satışlarla birlikte hissede düşüş yaşanması gündeme gelebilecektir.

GSD DENIZCILIK GSDDE

Alış0,00

Satış10,46

Gün İçi En Düşük10,23

Gün İçi En Yüksek10,64

PD/DD1,03

FK0,00

Fiyat10,46

Değişim-1,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI