SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMARSHALL ADALARINDA ŞİRKET KURUYOR-
SORU : Gsdde üç aylıkta kâr ettiği halde neden bir hafadır düşüyor. Sizce hissenin gerilemesi normal midir? Gönderen : Erkan27.06.2021, 23:04

Bir hissenin fiyatıyla ilgili değerlendirmede bulunurken geniş zaman aralığını ele almakta yarar var. Zira kısa sürelerde hissede piyasadaki genel dalgalanmaya bağlı olarak düşüş ve çıkışların yaşanması olağandır. Asıl olan ise geniş zaman aralığında hissenin nasıl bir seyir izlediğidir. GSD Denizcilik’in son bir haftada fiyatı geriliyor olsa da Mart 2020’den bu yana fiyatı hareketi takip edildiğinde yükselen ivme öne çıkacaktır. Hisse, Mart 2020’de en düşük 1,35 TL’ye kadar inerken sonrasında arada sert çekilmeler olsa da çıkışını sürdürdü. Son olarak 14 Haziran 2021 günü en yüksek 7,38 TL’ye kadar çıktı. Son işlem günü de kapanışını 6,28 TL’den gerçekleştirdi. Bu anlamıyla son bir haftadaki düşüşü kâr satışları olarak değerlendirmekte yarar var. Şirket düzenli bir kârlılık yakalama noktasında zorlanırken geçen beş yılın dördünde zarar etti. Kâr açıkladığı 2018 faaliyet döneminde oluşan kârda yatırım faaliyet kaleminden elde edilen tutarın etkili olduğunu göz ardı etmemeli. Bununla birlikte son açıkladığı 2021 ilk çeyrek bilançosunda artan gelire bağlı bir kâr artışı söz konusu. Aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda da kârın devam etmesi mümkün olabilecektir. Kârlı yapının sürmesi hisseye yönelik alıcıların ilgisini güçlendirebilecektir. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise Marshall adalarında kuracağı firmayla alakalı. 23 Haziran 2021 günü yapılan açıklamaya göre 5 bin dolar sermayeli Nehir Maritime Limited unvanlı bir şirket kurulacak. Söz konusu iştirakin kuruluş gayesi ve ne tür bir ihtiyacı karşılayacağına dair detay bilgi yer almadı.

GSD DENIZCILIK GSDDE

Alış0,00

Satış10,46

Gün İçi En Düşük10,23

Gün İçi En Yüksek10,64

PD/DD1,03

FK0,00

Fiyat10,46

Değişim-1,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI