SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR İLGİYİ BASKILIYOR-
SORU : Cusan hissesiyle ilgili bir haber yokken neden düşüyor? Düşüş devam eder mi? Gönderen : Mustafa Damar31.08.2023, 17:04

Hisse senetlerinin fiyatında sürekli çıkış ya da düşüş beklenmemeli. Kuşkusuz sahip olduğu finansal yapısına bağlı olarak uzun vadede belli bir yönelimi olsa da kısa zaman aralıklarında inişli çıkışlı bir seyir öne çıkacaktır. Bu nedenle hisselerin günlük dalgalanmalarına takılmak yerine uzun vadede yöneliminin ne olduğuna dair hedefleri tespit edebilmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Çuhadaroğlu Metal, Mart 2020’den önce düşen bir yönelime sahipken sonrasında ilginin yükseldiği bir görünüme kavuştu. Fiyatı Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 1,61 TL’ye kadar inen hisse, Nisan 2023’te en yüksek 26,86 TL’ye kadar çıktı. Öte yandan buradan gelen kâr satışları neticesinde fiyatı gevşemiş olsa da son üç ayda belli bir toparlanma gözleniyor. Bununla birlikte hisse, geçtiğimiz nisan ayındaki zirvesinin altında ve halihazırda 22,84 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son dört ayda enerjisi zayıflamış görünse de çıkışa başladığı Mart 2020 baz alındığında fiyatını 14 kat artırdığını göz ardı etmemek gerekir. Şirketin gerek yılın ilk çeyrek gerekse ikinci çeyrek satışlarındaki düşük performansı neticesinde zarar etmesi hissede satışları destekliyor. Bu durum aynı zamanda hisse üzerinde baskıya yol açıyor. Yaşanan satışlara rağmen fiyat, üç yıl önceki rakamın hayli üzerinde bulunuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hisseyle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Kırklareli, Lüleburgaz’da yapmayı planladığı yatırımla ilgili. 8 Ağustos 2023 tarihli açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yatırım için ÇED raporuna gerek olmadığı yönünde karar verdiğini duyurdu.

CUHADAROGLU METAL CUSAN

Alış0,00

Satış25,20

Gün İçi En Düşük24,68

Gün İçi En Yüksek25,44

PD/DD3,83

FK0,00

Fiyat25,20

Değişim2,44%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI