E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: Japon yetkililerin müdahale edip etmedikleri konusunda yorum yapmayacağım---

Yellen: Japon yetkililerin müdahale edip etmedikleri konusunda yorum yapmayacağım

Yellen: Japon yetkililerin müdahale edip etmedikleri konusunda yorum yapmayacağım
06 Mayıs 2024 - 07:06 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen gazetecilere verdiği demeçte, Japonya'nın para birimini desteklemek için müdahalede bulunup bulunmadığı konusunda yorum yapmamayı tercih etti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Japonya'nın para birimini desteklemek için müdahalede bulunup bulunmadığını söylemekten kaçınsa da, bu hafta yenin değerindeki keskin hareketleri kabul etti.

Yellen gazetecilere verdiği demeçte, "Müdahale edip etmedikleri konusunda yorum yapmayacağım. Bunun bir söylenti olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yine de yenin "nispeten kısa bir süre içinde epeyce hareket ettiğini" söyleyen Yellen, "bu müdahalelerin nadir olmasını ve istişarenin gerçekleşmesini beklerdik" diye konuştu.

Japon yetkililer geçtiğimiz hafta iki kez yeni desteklemek için piyasaya girmiş gibi göründü. Bunlardan biri, yenin 34 yıl sonra ilk kez dolar karşısında 160 seviyesini aşmasının ardından, diğeri ise Fed Başkanı Powell'ın ABD merkez bankasının bir sonraki faiz artırımının olası olmadığını söylemesinin ardından geldi.

Japonya Merkez Bankası cari hesap verileri, hükümetin müdahaleler için yaklaşık 60 milyar dolar harcamış olabileceğini gösteriyor.

Lane: ECB'nin Haziran'da faiz indirimine gitme ihtimali güçlendi

 

Çin'in hizmet sektörü biraz daha yavaş bir hızda büyüdü

 

3.55 milyon başvurunun yapıldığı Koton’un halka arz büyüklüğü 4.17 milyar TL oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)