SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE YÜKSELEN KANALDA-
SORU : Enerjisa’daki çıkış devam eder mi? Buralardan alırsam nereden satmamı tavsiye edersiniz? Gönderen : Emir Keskin01.06.2022, 18:25

Şubat 2018’de borsaya gelen Enerjisa, ilk aylarda düşen bir ivme sergilese de sonrasında toparlandı ve yatırımcısının yüzünü güldürdü. Hissenin fiyatı arada duraklamalarda bulunup hatta geriledi. Fakat uzun vadede çıkışını sürdürdü. Kasım 2018’de düzeltilmiş verilerle en düşük 3,36 TL’ye kadar inen hisse, yükselen kanal içindeki hareketiyle bugüne kadar geldi. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında 16,15 TL’yi test etti. Son günlerde hareketlenen hisse 1 Haziran 2022 günü kapanışını 14,88 TL’den gerçekleştirdi. Son bir ayda taban oluşturan hisse, toplayacağı enerjiye bağlı olarak tekrar yukarı atakta bulunması mümkün olabilecek. Alıcı ilgisinin güçlenmesinin en önemli koşulunun firmanın kârında düzenli artış kaydedebilmesinin önemli bir unsur olduğunu göz ardı etmemeli. Şirket ise açıkladığı 2022 ilk çeyrek bilançosunda kârını yüzde 63,72 oranında düşürerek 193 milyon TL’ye geriletti. Özellikle geçtiğimiz yıl kârında kayda değer bir artış kaydeden firmanın aynı ivmeyi yakalayamaması halinde bu yıl sonunda kârını düşürmesi gündeme gelecektir. Böylesi bir ihtimalde ise hissedeki düzeltmenin bir süre daha devam etme olasılığı ağırlık bulabilir. Hissenin fiyat kazanç oranı ve piyasa defter değerinin sektör ortalamalarının altında olması olumlu olarak değerlendirilse de borsaya geldiği günden bu yana sürekli ortalamaların altında olduğunu göz ardı etmemekte yarar var.

ENERJISA ENERJI ENJSA

Alış0,00

Satış65,40

Gün İçi En Düşük63,15

Gün İçi En Yüksek65,25

PD/DD1,34

FK17,10

Fiyat65,40

Değişim3,07%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI