SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATIRIMLARI PLANLAMASININ GERİSİNDE -
SORU : Yayla Gıda 45’lerden bu yana hep düşüyor. Şirketin toparlanma ihtimali nedir? Gönderen : Serdar Uğur08.06.2023, 22:13

Borsada işlem gören hisseler günlük gelişmelere bağlı olarak iniş ve çıkışlar gerçekleştirebilir. Bununla birlikte hissenin motivasyonunu belirleyen ana unsur şirketin mali performansıdır. Firma, büyüyebildiği ölçüde yukarı yönlü bir hareket sergilerken gerileyen kârlılık ya da zarar durumunda düşüş eğilimi öne çıkacaktır. Bu itibarla hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken öncelikle uzun vadede mali performansının yönelimini tespit edebilmekte yarar vardır. Yayla Agro Gıda, borsaya yakın zamanda gelen firmalar arasında yer alıyor. Mayıs 2022’de ilk açılışını 12,50 TL’den gerçekleştiren firma, sonraki zaman diliminde yukarı yönlü bir eğilim sergiledi. Aralık 2022’de 46,50 TL ile en yüksek seviyesini test etti. Bu seviyeden itibaren satış baskısının daha etkin olduğu gözlendi. Fiyatı arada yukarı atakları olsa da düşüş eğilimi ile hareket etti. Son işlem gününde de kapanışını 26,10 TL’den gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl kârını artıran şirket, bu yılın ilk çeyreğinde aynı performansı sergileyemedi. Satış gelirlerindeki hafif yükselişe karşın maliyet ve giderlerdeki daha yüksek artış neticesinde kârı geriledi. Dönem kârının daha da düşük gelmesini engelleyense yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelir oldu. Hissenin güçlenebilmesi için şirketin gelirlerini artırabilmesi önemli. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın yakın tarihli açıklamasına göre halka arzdan elde edilen fonun yüzde 90’ı kullanıldı. Açıklanan rapora göre sağlanan nakdin yüzde 55-60’ı yatırım faaliyetleri için harcanması gerekirken bu tutar yüzde 41 seviyesinde kaldı. Bu durum şirketin yatırımları için koşulları gözetlediği ve temkinli yaklaşım sergilediği şeklinde yorumlanabilir. Aynı raporda işletme harcamalarının planlananın üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

YAYLA GIDA YYLGD

Alış0,00

Satış14,58

Gün İçi En Düşük14,20

Gün İçi En Yüksek14,68

PD/DD1,90

FK4,67

Fiyat14,58

Değişim1,11%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI