E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoeing üretimine 'Rusya' darbesi---

Boeing üretimine 'Rusya' darbesi

Boeing üretimine 'Rusya' darbesi
04 Mayıs 2024 - 14:18 borsagundem.com

Rusya’ya uygulanan yaptırımların etkisiyle Boeing, yolcu uçağı 787 Dreamliner'ın üretiminde sorunlar yaşadığını duyurdu.

Rusya’ya karşı yaptırımlar nedeniyle uçak klima sistemleri için ısı eşanjörleri üreten bir işletmenin kapanması ve üretimin ABD ve İngiltere'deki fabrikalara devredilmesi sonucunda Boeing yolcu uçağı 787 Dreamliner'ın üretiminde aksamalar yaşandı. 

Boeing'in CEO'su Dave Calhoun, yeni tedarikçinin kapasitesinin Boeing'in taleplerini karşılamakta yetersiz olduğunu mart ayında belirtti. Haberrus'da yer alan habere göre, uçak üretiminde yaşanan koltuk sıkıntısı da üretimi sekteye uğrattı. Calhoun, bu sorunun çözümünün ısı eşanjörlerinden daha uzun süreceğini itiraf etti.

Ukrayna'da çatışmaların patlak vermesinden ve ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan önce HS-Nauka JSC (eski adıyla Hamilton Standard-Nauka) ve RTX Collins'in ortak girişimi tarafından üretilen uçaklardaki klima sistemleri için ısı eşanjörlerinden bahsediliyor.

Bu durumun bir sonucu olarak, Boeing, yatırımcıları beklentilerin altında Dreamliner üretimi konusunda uyardı. Şirket, 2024 yılı sonuna kadar ayda beş uçak üretmeyi hedefliyor. Ancak, yaşanan tedarik sorunları ve üretim zorlukları nedeniyle bu hedefe ulaşmanın zor olduğu belirtiliyor.

Bu haber, Boeing'in Dreamliner üretiminde yaşadığı zorlukları ve tedarik zincirindeki aksamaları vurguluyor. Ayrıca, şirketin üretim hedeflerini gerçekleştirmekte karşılaştığı zorlukları ve bu durumun nedenlerini açıklıyor.

Boeing'in ürün güvenliği hakkında konuşan iki çalışan öldü

 

Boeing'in ilk çeyrek zararı 343 milyon dolar

 

Boeing hisselerine kaybettiren açıklama!

 

Boeing'i ifşalayan eski çalışanın son sözleri ortaya çıktı

 

Uçak kazası sonrası pilotlardan Boeing’e uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)