E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporArda Güler'de ilk lig kupası sevinci: Real Madrid şampiyon!---

Arda Güler'de ilk lig kupası sevinci: Real Madrid şampiyon!

Arda Güler'de ilk lig kupası sevinci: Real Madrid şampiyon!
04 Mayıs 2024 - 22:35 borsagundem.com

La Liga'da Cadiz’i mağlup eden Real Madrid, en yakın rakibi Barcelona’nın deplasmanda Girona’ya kaybetmesinin ardından şampiyonluğunu garantiledi. Şampiyon takımda forma giyen Arda Güler kariyerindeki ilk lig kupasını kazandı

İspanya La Liga’nın 34’üncü haftasında Real Madrid, bugün sahasında Cadiz’i konuk etti. Milli oyuncu Arda Güler’in de ilk 11 başladığı mücadelede Real Madrid, sahadan 3-0 galibiyetle ayrıldı. Rahat bir galibiyet alarak puanını 87’ye çıkaran Madrid, en yakın rakibi Barcelona’nın da deplasmanda Girona’ya 4-2 mağlup olmasının ardından ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu garantilemiş oldu. Girona bu sonuçla puanını 74'e çıkardı ve ikinci sıraya yükseldi. 73 puanda kalan Barcelona ise üçüncü sıraya geriledi.

36’NCI KEZ LİG KUPASINI MÜZESİNE GÖTÜRDÜ

Ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid, 36’ncı kez lig kupasını kazanmış oldu. Son 5 sezonda 3’üncü kez şampiyonluğa uzanan Madrid, bu sezon da İspanya Süper Kupası ile birlikte ikinci kez kupa sevinci yaşamış oldu. Aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de yarı finalde yer alan eflatun-beyazlılar, Süper Kupa'nın ardından kulüpler bazında Avrupa'nın 1 numaralı kupasını da müzesine götürerek sezonu 3 şampiyonlukla tamamlamayı hedefliyor.

ARDA GÜLER İLK LİG KUPASINI KAZANDI

Milli oyuncu Arda Güler, Real Madrid formasıyla bu sezon İspanya Süper Kupası’nın yanına bir de lig şampiyonluğunu ekledi. Kariyerindeki ilk lig kupasını kazanan 19 yaşındaki genç futbolcu, daha önce Fenerbahçe formasıyla da Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmıştı. İspanyol devindeki ikinci kupasını kazanan Güler, şu ana kadar ligde 7 maçta forma giyerken 2 gol kaydetti.

ANCELOTTİ: ÇOK AZ HATA YAPTIK

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Cadiz maçının ardından basına yaptığı açıklamada, "La Liga mükemmel geçti. Çok az hata yaptık. Bu sınırlı bir mutluluk çünkü önümüzde çarşamba günü oynayacağımız (Bayern Münih maçı) çok önemli bir maç var. Hepimizin aklı yüzde 100 o maçta." dedi.

"GÜLER, OLMASI GEREKEN ROLÜ ÜSTLENDİ"

Ancelotti, Cadiz maçında ilk 11'de oynatıp 66 dakika süre verdiği ve bu sezon çok ay oynattığı milli futbolcu Arda Güler için de "Güler, olması gereken rolü üstlendi. Genç biri. Şu anda niteliklerini gösteriyor ve bunu çoktan başardı. Real Madrid benden kazanmamı istiyor, genç oyunculara süre vermemi değil. Başlamış olan bu geçişin yavaş yavaş gerçekleştiğini ve çok iyi gittiğini vurgulamamız gerekiyor. Gençler ilerleme kaydediyor, tecrübeliler ise harika bir seviyeyi koruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada 36. şampiyonluk kutlamaları için Real Madrid taraftarları her zamanki gibi kent merkezindeki Cibeles Meydanı'na akın etmeye başlarken, takımın bugün kutlama yapıp yapmayacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

TFF'DEN ARDA GÜLER'E TEBRİK MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonunun resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Milli oyuncumuz kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu elde etti. Arda Güler'i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Arda Güler, Real Sociedad maçı sonrası İspanya'da manşetlerde

 

Ancelotti'den Arda Güler'e müjde

 

Avrupa'da Arda Güler yarışı: 10 kulüp sıraya girdi

 

Real Madrid'de Arda Güler çıkmazı: Taraftarlar tepkili!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)