SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGERİ ALIMLARLA TOPARLANIYOR-
SORU : Yayla Gıda’nın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Kendinden beklenen çıkışı bir türlü yapamadı. Bunun nedenleri ne olabilir? Gönderen : Abdulkadir Mutlu01.02.2024, 18:57

Her yatırımcının gerek borsaya gerekse şirketlere yönelik bakışı farklılık gösterir. Bunun sonucundadır ki bir hisseyi oluşan fiyattan bir yatırımcı satmak isterken bir diğeri alım için uygun fiyat olarak değerlendirebilmektedir. Söz konusu bakış farklılığı neticesinde hissenin fiyatı aşağı ya da yukarı yönlü iniş ve çıkışlar gerçekleştirir. Bu noktada asıl önemli olan şirketin uzun vadede büyüme potansiyeldir. Firma, gelir ve kârlılığını büyütebildiği ölçüde hisseye yönelik ilginin artması beklenirken mali yapıdaki zayıflama satıcıların harekete geçme olasılığını güçlendirirken fiyatı da baskılayacaktır. Yayla Gıda, halka arz olduğu Mayıs 2022’de ilk açılışını düzeltilmiş verilerle 5,40 TL’den gerçekleştirdi. Ağustos 2023’te en yüksek 25,20 TL’ye kadar çıktı. Bu süre içerisinde inişli çıkışlı bir seyir izledi. Zirvesini test ettikten sonra gerilerken aralık ayında 11,30 TL’ye kadar düştü. Yayla Gıda’nın kendisi ise aralık ayından itibaren geri alımlarda bulunmaya başladı. Söz konusu alımlar hisseyi destekledi ve fiyatı yukarı yönlü motive etmede etkili oldu. Son olarak 30 Ocak 2024 günü ortalama 15,27 TL’den geri alım yaparken toplamda sahip olduğu hisse miktarı 7,06 milyon adete çıktı. Hisse son kapanışını ise 16,21 TL’den gerçekleştirdi. Hissede gerçekleştirilen geri alımlar fiyatı yukarı yönlü desteklemede önemli bir faktör olarak öne çıkmakta.

YAYLA GIDA YYLGD

Alış0,00

Satış14,58

Gün İçi En Düşük14,20

Gün İçi En Yüksek14,68

PD/DD1,90

FK4,67

Fiyat14,58

Değişim1,11%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI