E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCameron: Ukrayna'ya asker gönderme çatışmayı tırmandırır---

Cameron: Ukrayna'ya asker gönderme çatışmayı tırmandırır

Cameron: Ukrayna'ya asker gönderme çatışmayı tırmandırır
04 Mayıs 2024 - 14:21 borsagundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron,"NATO askerlerinin Rus askerlerini öldürmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Ve bu gerekli değil” açıklamasında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Batılı birliklerin Ukrayna'ya gönderilmesinin çatışmanın tehlikeli bir şekilde tırmanmasına yol açabileceğini söyledi ve NATO’yu Ukrayna'ya asker göndermemesi konusunda uyardı.

Ayrıca NATO'nun Ukrayna'ya silah sağladığı ve askerlerini eğittiği için buna gerek olmadığına dikkat çekti.

"NATO askerlerinin Rus askerlerini öldürmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Ve bu gerekli değil” diyen İngiliz bakan Sky News ile yaptığı röportajda, artık tüm dünyanın bir “devrilme noktası” yaşadığını, Ukrayna’daki çatışmanın sonucunun Batı'nın güvenliği açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 2 Mayıs'ta The Economist'e verdiği röportajda, hükümetinin talep etmesi halinde Ukrayna'ya asker göndermeye hazır olduğunu söyledi. Kısa süre sonra açıklaması Rusya Devlet Başkanı Dmitry Peskov tarafından "tehlikeli bir eğilim" olarak yorumlandı.

Macron, Ukrayna'ya olası asker sevkini ilk olarak Şubat ayının sonunda duyurdu. Bunun üzerine İngiltere, Macaristan, Almanya, İtalya ve diğer ülkelerin yetkilileri Kiev’e askeri personel göndermeyi reddettiklerini açıkladı.

Ukrayna'dan itiraf: Durum daha da kötüleşti!

 

Peskov; Ukrayna masadan İngiltere'nin baskısıyla kalktı

 

İstanbul'daki zirvede Ukrayna niçin masadan kalktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Dost04 Mayıs 2024 22:21

    Yüce lider Kılıçtaroğlan olsaydı işinizi çözer, Türk askerini sizin yerinize gönderirdi.

  • FİNANS DÜNYASI04 Mayıs 2024 18:36

    Tamam da kim ölecek söylermisiniz.Yoksa bizimi hedef alıyorsunuz.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL04 Mayıs 2024 18:12

    Az kalsın genel seçimlerden önce muhalefet liderleri biz iktidara gelince Rusya ile ilişkileri keseceğiz diyip mandacı zihniyetini belli etmişler idi.Yani abd ab ülkelerinden önce bizi resmen Rusya ile savaşa sokmak olmaz mı idi bu sonra rusya doğalgazı tamamen keserler ise bize kim verecek bu doğalgazı.iran ve azerbeycan da hangi ülkenin güdümünde söylermisiniz.o yüzden bir ülkeyi yönetecek lider oldukca önemli.Yazı tura ile lider seçilmez.