SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Seyitler Kimya’yı anlayabilmiş değilim. Bütün hisseler çıkarken bu aheste aheste iniyor. Hala da düşmeye devam ediyor. Ne olacak bunun hali? Gönderen : Furkan Güçlü19.02.2019, 22:35

Seyitler Kimya, Şubat 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 7,14 TL’yi test ettikten sonra düşüşe geçti. Hisse, geçen süre zarfında arada yukarı dalgalanmalarda bulunsa da düşüş günümüze kadar sürdü. Son olarak 19 Şubat 2019 günü kapanışını 3,54 TL’den gerçekleştirdi. 2017 faaliyet döneminde kârda azalma yaşayan şirketin 2018 faaliyet döneminde de düşüşünü sürdürdüğü gözleniyor. Kârdaki düşüş yatırımcının uzaklaşmasına neden olurken hisseye de satış baskısı olarak yansıyor. Son açıkladığı 2018 altı aylık bilançosuna göre gelirinde artış gözlense de giderlerin daha hızlı artması dönem sonu kârını zayıflattı. Bu durum hissenin piyasa çarpanlarının da olumsuz yönde etkilenmesine yol açıyor. Hissede gözlenen fiyat düşüşüne rağmen halihazırda fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının hayli üzerinde bulunuyor. Son kapanışa göre f/k oranı 31,47 seviyesinde. Sektör ortalaması ise 13,70. Aynı şekilde piyasa defter değeri de 2,68 olup istenen ortalamanın üzerinde bulunuyor. Söz konusu oranların makul seviyeye gelebilmesi için şirketin kârını kayda değer oranda artırabilmesi ya da gözlenen fiyat düşüşünün devam etmesi gerekiyor. Şirketin kârlılığının artırmasına imkan sağlayacak ticari bir kapasiteye sahip olduğuna dair güçlü bir verinin olmaması hisseye yönelik temkinli bir duruşu zorunlu kılıyor. Gelir ve kârlılığı istikrarlı bir şekilde artıracak potansiyele sahip şirketlerin takip edilmesi yerinde olacaktır.

SEYITLER KIMYA SEYKM

Alış0,00

Satış8,63

Gün İçi En Düşük8,50

Gün İçi En Yüksek9,14

PD/DD3,12

FK13,73

Fiyat8,63

Değişim-4,11%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI